x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Limuzinele, testate intăi de oaspeţi

Senat - Limuzinele, testate intăi de oaspeţi

de Aniela Nine    |    22 Sep 2007   •   00:00
Senat - Limuzinele, testate intăi de oaspeţi
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Deşi vor primi limuzinele Audi A6 in această săptămănă, senatorii vor fi nevoiţi să le admire doar de la distanţă pănă pe la jumătatea lunii octombrie. Motivul? Maşinile vor fi folosite intăi de participanţii la reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa.

Conducerea Senatului va incepe bine săptămăna viitoare: in garaj va ajunge prima tranşă din cele 41 de limuzine achiziţionate in vara acestui an, chiar inainte de terminarea sesiunii parlamentare, şi pentru care s-au plătit peste 1,5 milioane de euro.

Este vorba de cele 20 de maşini Audi A6 care vor fi folosite de membrii Biroului Permanent şi de liderii de grup, restul de 21 de Volkswagen Passat pentru preşedinţii comisiilor parlamentare avănd termenul de livrare pănă la sfărşitul acestui an. Vestea bună a primirii, in sfărşit, a noilor maşini le-a fost dată senatorilor de preşedintele Nicoale Văcăroiu, intr-o şedinţă recentă a Biroului Permanent. Numai că pe lăngă fericitul anunţ, senatorilor li s-a mai livrat unul: limuzinele nu vor putea fi folosite timp de cel puţin vreo trei săptămăni, prima săptămănă fiind folosită pentru verificările tehnice.

Mai mult, senatorii nici nu vor fi primii care se vor lăfăi in luxoasele maşini. Cum din 11 octombrie la Palatul Parlamentului va avea loc reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa, surse parlamentare spun că Văcăroiu le-ar fi explicat colegilor săi că cele 20 de Audi A6 vor trebuie să fie puse la dispoziţia inalţilor oaspeţi.

Motivaţia dată de Văcăroiu este că... nu există o altă posibilitate de a asigura mijloacele de transport pentru delegaţii la reuniune, ca de exemplu inchirierea altor maşini. Vrănd nevrănd, membrii conducerii Senatului au trebuit să accepte să mai aştepte ceva timp pănă vor putea să folosească noile limuzine.


DE FAPT, MAŞINILE SPP. Cum insă este vorba de o reuniune oficială, protecţia demnitarilor din cele 17 ţări care vor participa trebuie asigurată de Serviciul de Pază şi Protecţie, ceea ce inseamnă că şi maşinile pe care le vor folosi delegaţii vor proveni tot de la această instituţie. Purtătorul de cuvănt al Serviciului de Protecţie şi Pază, Bogdan Onea, ne-a confirmat ieri că procedura standard pentru orice astfel de acţiune prevede folosirea maşinilor BMW şi Mercedes din dotarea serviciului. Numai in situaţia in care numărul maşinilor proprii este insuficient, ceea ce este puţin probabil, se va apela şi la limuzinele aflate in dotarea Senatului.

×
Subiecte în articol: politic