x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Statutul Minoritatilor, respins

Senat - Statutul Minoritatilor, respins

de Aniela Nine    |    25 Oct 2005   •   00:00
Senat - Statutul Minoritatilor, respins

Proiectul de lege privind Statutul Minoritatilor a fost respins ieri prin vot de plenul Senatului cu 43 de voturi "pentru", sase "impotriva" si doua abtineri.

Ambele voturi au fost date dupa ce senatorii UDMR au parasit sala de sedinte, in semn de protest fata de acceptarea unui amendament prin care se excludea din proiectul de Statut al Minoritatilor tocmai capitolul privind autonomia culturala a maghiarilor. Total nemultumit de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, liderul UDMR, Marko Bela (foto), a trecut la amenintari. "Nu vom accepta ca intelegerile facute intr-o Coalitie sa fie incalcate. Eu asa stiu acum, ca PC a votat pentru amendament. Ei mi-au spus ca nu sprijina Legea minoritatilor, dar s-a incalcat o intelegere din Coalitie si vom discuta cum vom merge mai departe. Trebuie sa rediscutam locul si rolul nostru in coalitie in aceste conditii", a spus Marko pe coridoarele Senatului, dupa votarea amendamentului, fara a sti ca intre timp, in sala, intregul proiect de lege privind Statutul Minoritatilor a picat la vot.

ACUZE. Alaturi de Marko, senatori ai UDMR studiau listele cu modul in care se votase la amendamentul cu pricina. "PRM a votat in totalitate pentru amendament, din pacate foarte multi de la PSD, doi de la PC si un liberal. In plus, sunt foarte multi care si-au semnalat prezenta in sala si nu au votat, sunt aproape 13, tot de la PC", a acuzat Verestoy Attila. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic