x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Atanasiu: Dacă va fi dat afară de la guvernare, PNL va iniţia moţiune de cenzură

Teodor Atanasiu: Dacă va fi dat afară de la guvernare, PNL va iniţia moţiune de cenzură

21 Feb 2014   •   14:51
Teodor Atanasiu: Dacă va fi dat afară de la guvernare, PNL va iniţia moţiune de cenzură

Senatorul Teodor Atanasiu, propus de liberali pentru portofoliul Economiei, nu mai crede în viitorul USL-ului, acesta declarând, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că PNL va face toate demersurile pentru demiterea premierului Victor Ponta, respectiv prin iniţierea unei moţiuni de cenzură.

Întrebat de jurnalişti dacă mai crede în viitorul USL-ului, Teodor Atanasiu a răspuns negativ.

"Nu. Deci e foarte clar că cei de la PSD, când au făcut USD-ul, nu l-au făcut că mai cred în viitorul USL. E ca şi cum mai crezi în căsnicie şi te afişezi cu amanta", a declarat senatorul PNL.

Teodor Atanasiu a spus că e foarte clar că populaţia a dat voturile pentru USL, pentru ca PSD şi PNL să guverneze împreună.

"Ceea ce e foarte clar pentru noi e că populaţia ne-a dat voturile pe USL, ca să guvernăm împreună. Dacă domnii ăştia vor să ne dea afară, nu e niciun fel de problemă, numai că guvernul devine ilegitim în acest caz. Nu mă aştept ca Victor Ponta să aibă vreun scrupul şi să-şi dea o demisie, în schimb, vom face noi toate demersurile necesare pentru a-l demite", a declarat Atanasiu, potrivit Agerpres.

Întrebat care ar fi aceste demersuri, liberalul a răspuns că moţiunea de cenzură.

"Păi care sunt demersurile necesare pentru a demite un premier? Moţiunea de cenzură. Nu există un alt demers decât moţiunea de cenzură", a spus senatorul liberal de Alba.

Teodor Atanasiu a menţionat că moţiunea de cenzură va fi iniţiată de către liberali şi că va fi depusă atunci când PNL va considera că se întrunesc condiţiile ca aceasta să şi treacă.

"O să mai povestim noi cu unii, cu alţii, o să mai vedem câţi mai sunt ridicaţi (...). La ritmul în care îi iau cu dosare pe băieţii ăştia de la PSD, la ritmul de fabricare a dosarelor pentru ei şi la majoritatea perfectă pe care o au, de jumătate plus unu, plus UDMR-ul, o să discutăm şi noi să vedem dacă va fi înlocuit PNL cu UDMR, la guvernare, sau poate UDMR rămâne în opoziţie şi discutăm ca să vedem exact", a afirmat senatorul liberal.

Teodor Atanasiu a apreciat că nu există nicio şansă ca Victor Ponta să-l numească pe Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de interne.

"Domnul Ponta ştia de la început că nu va face acest lucru. A tras numai de timp, căutând tot felul de explicaţii", a opinat Atanasiu.

Acesta susţine că Iohannis nu este dorit de către social-democraţi ministru de interne în condiţiile în care este an electoral.

"Domnii ăştia nu vor sub nicio formă ca vecinul nostru de judeţ, Klaus Iohannis, să ajungă la ministerul de interne. Şi nu vor dintr-un motiv foarte simplu. E ministerul care va număra voturile de două ori anul ăsta. Ori, domnii de la PSD nu-l vor pe unul ca şi Klaus Iohannis acolo, la numărarea voturilor. Nu mai bun ar fi unul de-al lor, să numere aşa cum ştiu ei cel mai bine? De exemplu, cum ştie domnul Oprea. Ce frumos le-ar număra domnul Oprea şi în favoarea lor", a declarat liberalul.

În ceea ce priveşte USD, Atanasiu a susţinut că scopul constituirii acesteia s-a văzut la votul în Parlament în cazul deputatului Vlad Cozma.

"Am văzut priorităţile la votul pe care l-au dat în Parlament, la Vlad Cozma. Ei nu s-au constituit pentru a face nu ştiu ce mare miracol în România, ci pentru a-şi apăra, prin voturile din parlament, penalii din partid - că nu le ridică imunitatea, că vor da legea privind graţierea şi amnistia", a subliniat Atanasiu.

"Mă uitam la premierul Ponta şi nu-mi venea să cred. Atât de slab a reuşit să fie în PSD. Fiindcă cel mai bine şi cel mai liniştitor pentru Ponta era să meargă USL, să-l susţină pe Crin la preşedinţie şi era premier până în 2020. Ei, atât de mare e presiunea baronilor din PSD asupra lui, încât numai contează ce e cel mai bine pentru el. Va trebui să o rupă cu PNL la presiunea baronilor, să-şi pună baronii şi oamenii lor în funcţiile cheie de prin ministere şi să-şi rişte, după un an şi jumătate de când e prim-ministru, întreaga carieră politică. Fiindcă, vă spun eu, dacă pică din premier, pică şi din preşedinte de partid şi de peste tot", a mai spus Teodor Atanasiu.

×