x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trei parlamentari au demisionat din PSD

Trei parlamentari au demisionat din PSD

14 Noi 2018   •   11:29
Trei parlamentari au demisionat din PSD

UPDATE Un senator şi doi deputaţi au anunţat astăzi că demisionează din PSD, în semn de protest faţă de ceea ce ei numesc “modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul”. Demisionarii sunt Emanuel Botnariu, senator de Ilfov, Corina-Alexandra Bogaciu, deputat de Ilfov şi Constantin-Cătălin Zamfira, deputat de Ilfov.

“Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest faţă de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toţi cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul preşedinte fiind linşaţi mediatic şi excluşi. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a preşedintelui Dragnea, care a lansat prin interpuşi informaţia că doamna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizaţiei Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor Bucureşti şi Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetăţeanului. Mai mult, preşedintele Dragnea a declanşat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector şi a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea şi punerea acesteia în situaţia de nu-şi mai putea exercita eficient mandatul încredinţat de bucureşteni", au anunţat cei trei parlamentari, într-un comunicat.

Ştirea iniţială: Situaţie delicată pentru coaliţia PSD-ALDE din Senatul României, după ce senatorul Emanuel Botnariu a demisionat din PSD. În aceste condiţii, PSD îşi menţine o majoritate la limită în Senat, de 70 de senatori din cei 136, fără aliaţii săi din ALDE, care au 12 reprezentanţi în Camera Superioară a Parlamentului.  Fostul senator PSD a fost ales în circumscripţia Ilfov la alegerile din 2016 şi este considerat un apropiat al Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, unul dintre contestatarii liderului PSD, Liviu Dragnea.  Emanuel Botnariu a fost semnatarului unei scrisori critice adresate preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la începutul lunii septembrie, de către trei senatori ai Partidului Social-Democrat.

sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: Emanuel Botnariu demisie psd