x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Show în Parlament. Teo Trandafir, acuzată ca a angajat-o la cabinetul de deputat pe "Tanţa"

Show în Parlament. Teo Trandafir, acuzată ca a angajat-o la cabinetul de deputat pe "Tanţa"

26 Mai 2010   •   00:00
Show în Parlament. Teo Trandafir, acuzată ca a angajat-o la cabinetul de deputat pe "Tanţa"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

Deputaţii Eugen Nicolăescu (PNL), Teo Trandafir (PDL) şi Adrian Solomon (PSD) au avut, astăzi, un schimb de replici la dezbaterea OUG pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, disputa fiind provocată de liberal care a spus că Teo Trandafir este mai cinstită decât colegii săi.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a criticat, de la tribună, proiectul de act normativ. În momentul în care Teo Trandafir a intrat în sala plenului, Nicolăescu a ţinut să o salute şi i-a spus că este convins că ea este "mai cinstită şi mai corectă" decât mulţi dintre colegii ei de partid.

"Iniţial, mi se părea că ar trebui să trecem sub tăcere acest proiect de lege, să-l lăsăm să curgă, dar după tot ce se întâmplă în România în ultima vreme, după curbele de sacrificiu impuse cetăţenilor, după angajamentele teoretice ale preşedintelui şi ale Guvernului de restructurare instituţională, de reducere a numărului de agenţii guvernametale şi a personalului nejustificat, nu se mai poate pune problema de creştere a numărului de agenţii şi de sporire a numărului de funcţionari. Şi o întrebare retorică, ştiu că nu-mi va răspunde nimeni... Sărut mâna, doamna Trandafir. Poate dumneavoastră o să-mi răspundeţi, sunt convins că sunteţi mai cinstită şi mai corectă decât mulţi dintre colegii dumneavoastră şi v-am dat un drept la replică în felul acesta. Oare, una se spune şi alta se face la PDL?", a spus liberalul, potrivit Mediafax.

El a criticat faptul că se spune că trebuie făcute reduceri, trebuie făcute sacrificii, că trebuie micşorat numărul de instituţii şi a numărului de funţionari şi se vine acum cu un proiect de lege care "creşte numărul de personal, de agenţii".

"Când este Guvernul acesta serios? Pe 15 februarie, când a adoptat această OUG nu ştia ce se întâmplă în România? Sau aşa cum noi, cei de la opoziţie, ştim, acest Guvern e oricum aerian. Haideţi măcar noi, Parlamentul, şi dumneavoastră, majoritatea parlamentară, mai daţi-i, aşa, câte o pălmuţă din când în când, să se trezească. Cred că e absurd în perioada în care ne aflăm să ne apucăm să adoptăm asemenea proiecte de lege. Grupul parlamentar al PNL va vota împotriva unui asemenea proiect de lege, iar cetăţenia ca instituţie se poate realiza foarte bine acolo unde se face şi în prezent", a adăugat deputatul liberal.

Deputatul PDL Teo Trandafir a mulţumit pentru dreptul la replică.

"Îl asigur pe domnul Nicolăescu, pe care îl respect pentru că se pricepe în mod deosebit şi la sănătate, şi la agricultură, l-am ascultat cu mare atenţie vorbind despre absolut orice fel de subiect. Aştept cu drag subiectul "cesornicăria între trecut şi viitor", pentru că sunt sigură că va putea susţine un asemenea seminar. În legătură cu sporirea numărului de agenţii, în cazul în care grupul meu parlamentar va hotărî că lucrurile vor trebui să stea aşa şi nu altfel, sunt convinsă că există motive foarte serioase, pentru că am asistat la nişte discuţii extrem de dure între membrii PDL, care nu-şi doresc absolut deloc creşterile de cheltuieli, ba chiar dimpotrivă", a spus Teo Trandafir.

Ea a ţinut să îi dea o relică şi deputatului PSD Adrian Solomon care a dezaprobat-o din sala de plen, spunându-i acestuia: "Este foarte uşor, domnule Solomon, pentru că am început să ne cunoaştem deja pe nume, să spuneţi «Sigur că da. Sigur». Vă asigur că e sigur că da şi vă mulţumesc foarte mult", a spus Trandafir.

În replică, Eugen Nicolăescu a cerut scuze că a spus despre Teo Trandafir că este "cinstită şi corectă". "Sunteţi la fel ca toţi parlamentarii PDL. Vă mulţumesc", i-a spus liberalul Teodorei Trandafir.

La solicitarea lui Solomon de drept al replică, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), le-a spus deputaţilor să nu răspundă "provocării unei femei frumoase".

"Doamna Teo, cu eleganţa cu care ne-a obişnuit până acum, mi-a pronunţat numele. Sigur că da, doamna Teo, cei de la PDL sunt foarte atenţi cu cheltuielile şi vedem în ultimul timp cât de mult cheltuiesc din banul public să-l bage în buzunarul propriu, iar când vine vorba de reduceri, reducerile se fac prin angajări, se fac din ce în ce mai multe. Nu vor fi decât două sute şi ceva de noi angajaţi la agenţia asta. Noi nu ştiu dacă vom vota pro sau contra", a spus Solomon. Acesta i-a mai spus Teodorei Trandafir că nu se află la televiziune, pentru că în sală nu este şi partenera sa din televiziune, "Tanţa".

După intervenţia deputatului PSD, Teo Traondafir a replicat: "Sinceră să fiu, mă aşteptam la un tip de umor un picuţ mai elevat, dacă cu asta defilăm".

"Dacă trebuie neapărat să o aduc pe Tanţa şi simţiţi nevoia organică să o vedeţi, o să o invit, pentru ca domnul Solomon să fie mulţumit. Mie mi se pare un pic de lipsă de respect faţă de un coleg, dar, mă rog, poate nu mă pricep eu. Aici închei tirul acesta, pentru că mi se pare inutil", a spus Teo Trandafir.

În final, Solomon a ţinut să precizeze că nu crede că "doamna Teo, doamna Trandafir sau doamna Teo show are calităţile să facă judecăţi de valoare cu privire la alţi parlamentari, decât la cei pe care îi cunoaşte foarte bine în grupul domniei sale".

"Eu un singur lucru vreau să-i atrag atenţia. Spuneam că nu o văd pe Tanţa prin sală, pentru că ştiu că doamna fostă producătoare e angajată la cabinetul domniei voastre de parlamentar", a mai spus Adrian Solomon, moment în care a intervenit liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care s-a declarat "uimit" de replicile care se dau în Parlament, cerându-i social-democratului să-şi ceară scuze.

În plus, secretarul de stat Alina Bica a precizat că noua agenţie creată de Ministerul Justiţiei pentru cetăţenie este justificată prin OUG 34 din 2009, prin care Parlamentul dispunea modificarea Legii 21/1990 privind cetăţenia română, obligând Ministerul să înfiinţeze această nouă autoritate.

Deputaţii vor exprima votul final pe OUG numărul 5/2010 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, la sesiunea de vot final, Camera fiind for decizional.

"Tanţa": Nu sunt sunt angajata cabinetului parlamentar al Teodorei Trandafir

Nuami Dinescu, fostă parteneră de televiziune a Teodorei Trandafir, a infirmat că ar fi angajata cabinetului parlamentar al deputatului PDL. Ea a precizat că nu are în plan să aibă o astfel de colaborare.

"Nu sunt angajata cabinetului parlamentar al Teodorei Trandafir şi nici nu intenţionez o asemenea colaborare. Nu am lucrat şi nici nu voi lucra în politică. Am o mulţime de prieteni în politică şi, dacă aş fi vrut, cu siguranţă aş fi putut avea o carieră în acest domeniu", a explicat Nuami Dinescu, citată de Mediafax.

Ea a arătat că şi-a propus să se desprindă de "brand-ul Teo" şi că nu s-a întâlnit cu aceasta de un an. "Eu sunt actriţă, am o mulţime de proiecte pe care le încep sau care sunt deja în desfăşurare, colaborez cu revista Femeia, pentru care fac interviuri, şi vreau să fie clar că mi-am propus de mai mult timp să mă desprind de Ťbrand-ul Teoť. Eu sunt Nuami Dinescu, nu mai sunt Tanţa. Cu Teo nu m-am văzut de un an, nu mai am numărul ei de telefon, pentru că am înţeles că l-a schimbat după ce a intrat în politică", a subliniat Dinescu.


×
Subiecte în articol: politic