x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Simion, despre incidentul cu ministrul Energiei: Îmi pare într-un fel rău. Coaliţia îl apără

Simion, despre incidentul cu ministrul Energiei: Îmi pare într-un fel rău. Coaliţia îl apără

07 Feb 2022   •   18:51
Simion, despre incidentul cu ministrul Energiei: Îmi pare într-un fel rău. Coaliţia îl apără
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni, după şedinţa Biroului permanent, că îi pare "într-un sens rău" că l-a întrerupt şi bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la dezbaterea moţiunii simple a USR.

"Îmi pare într-un fel rău, dar trebuie continuată dezbaterea şi unui hoţ trebuie să-şi zici în faţă când este hoţ. Aşa că, faţă de milioane de români care plătesc facturi duble, triple, nu-mi pare rău", a declarat Simion la Parlament.

El a mai spus că gestul său "nu a fost unul potrivit", susţinând că nici ceea ce face de doi ani ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu este "potrivit".

"Este a treia moţiune la care cred că asist, la care vine şi minte ca un hoţ ce este. Coaliţia PSD-PNL îl apără pe acest hoţ şi trebuie cineva să vină să zică "Hoţule!" în faţă. (...) Moţiunea se dezbate în continuare. Îmi pare într-un sens rău, într-un sens în care nu trebuia să mă duc să strigăm în acelaşi timp la microfon. (...) Nu pot să-mi cer în faţa unui hoţ scuze. Sunt de acord cu orice sancţiune şi mi se pare justificată, dar nu voi renunţa să spun adevărul unui hoţ că e hoţ!", a spus Simion, care a calificat gestul său ca fiind "unul de violenţă verbală".
 

×
Subiecte în articol: george simion