x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Solutie - Voiculescu: "Cabinetul sa ceara vot de incredere"

Solutie - Voiculescu: "Cabinetul sa ceara vot de incredere"

de Monica Iordache Apostol    |    19 Iul 2005   •   00:00
Solutie - Voiculescu: "Cabinetul sa ceara vot de incredere"

Liderul Partidului Conservator propune Executivului sa dea dovada de maturitate si, in locul demisiei, sa ceara un vot de incredere din partea Parlamentului.

Liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a facut un "apel la maturitate" din partea clasei politice si a avansat posibilitatea ca Executivul sa ceara un vot de incredere din partea Legislativului.

Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a cerut ieri ca premierul CalinPopescu Tariceanu sa ceara un vot de incredere din partea Parlamentului, asigurand ca un astfel de demers va fi sustinut de formatinea pe care o conduce. Liderul PC a alansat un "apel la maturitate" la adresa clasei politice, spunand ca o clasa politica tensionata "induce atat in societate, cat si in mediul de afaceri un climat de nesiguranta".

PRAPASTIE. "Recentele catastrofe naturale au conturat tot mai clar prapastia ce-i desparte pe politicieni de oamenii pe care ar trebui sa-i reprezinte. In acest moment, preocuparile oamenilor nu au nimic in comun cu agenda electorala vehiculata de unii actori politici", a declarat presedintele PC. "Doresc sa lansez un apel la maturitate adresat intregii clase politice. Romanii asteapta de la noi solutii si nu probleme.

Mai mult ca oricand, Romania are nevoie de stabilitate legislativa si de autoritate executiva. Prin urmare, ar fi responsabil ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa vina in fata Camerei Deputatilor si a Senatului cu o declaratie politica prin care sa ceara votul de incredere al Parlamentului", a propus liderul conservatorilor. Voiculescu a asigurat ca un astfel de demers va avea sustinerea Partidului Conservator.

SUSTINERE."Sunt convins ca va avea si sustinerea fortelor politice responsabile si al cetatenilor romani deopotriva. O ratare politicianista a integrarii la timp a Romaniei in Uniunea Europeana va arunca pe termen lung o umbra de neincredere asupra intregii clase politice romanesti", a mai spus liderul PC, adaugand ca politicienii ar putea da dovada de responsabilitate si maturitate, "sustinand stabilitatea politica a unei Romanii tot mai incercate de natura si patimi marunte".

×
Subiecte în articol: politic