x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj BCS - Activitatea sefului CNSAS, necunoscuta

Sondaj BCS - Activitatea sefului CNSAS, necunoscuta

de Aniela Nine    |    17 Feb 2006   •   00:00
Sondaj BCS - Activitatea sefului CNSAS, necunoscuta

Exact in ziua in care Executivul discuta o OU de modificare a Legii privind accesul la propriul dosar, un sondaj de opinie dat publicitatii de Bi-roul de Cercetari Sociale releva ca cei mai multi dintre romani nu au o opinie referitoare la activitatea pe care o desfasoara presedintele CNSAS.
Conform BCS, 47% dintre cetateni nu stiu cum sa aprecieze activitatea actualului presedinte al CNSAS, Gheorghe Onisoru, iar 46% dintre persoanele intervievate au declarat ca nu stiu daca pro-punerea privind numirea lui Ticu Dumitrescu in fruntea CNSAS este potrivita sau nu. Astfel, numai 4% dintre cei chestionati apreciaza activitatea presedintelui CNSAS ca fiind foarte buna, 25% sustin ca este buna, 18% ca este proasta, iar 6% foarte proasta. Cat despre numirea lui Ticu Dumitrescu, 21% sustin ca propunerea este potrivita, 20% ca este inutila, iar 13% sunt de parere ca este gresita.

ELECTORAL. Alianta PNL-PD ar obtine 46% din voturile electoratului daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, urmata de PSD cu 23,4% si de PRM cu 12,5%. UDMR ar fi votata de 6,4% din electorat, iar PNG ar obtine 5,1%. Restul partidelor ar obtine sub pragul electoral.

CORUPTI. BCS a testat si opinia subiectilor in privinta oamenilor politici considerati corupti. Majoritatea celor sondati considera ca Adrian Nastase (foto) este cel mai corupt om din Romania, aceasta idee fiind sustinuta de 19,1% dintre subiecti. El este urmat de Dinu Patriciu cu 2,4%, Traian Basescu cu 2,3%, Sorin Ovidiu Vintu cu 2,3%, Viorel Hrebenciuc cu 1,7%, Ion Iliescu cu 1,6%, Calin Popescu Tariceanu cu 1,5%, Dan Ioan Popescu cu 1,2%. In schimb, Gigi Becali, George Copos, Corneliu Vadim Tudor si Miron Mitrea sunt cei mai putin corupti oameni din Romania. La aceasta intrebare deschisa nu si-au exprimat opinia decat 37,8% dintre cei chestionati. Sondajul BCS a fost realizat in perioada 1-6 februarie 2006, pe un esantion de 1.161 de persoane, cu marja de eroare de +/ - 3%.

×
Subiecte în articol: politic