x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj INSOMAR - Cresc PC, PRM şi PLD

Sondaj INSOMAR - Cresc PC, PRM şi PLD

de Aniela Nine    |    19 Noi 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu este personalitatea politică in care romănii au cea mai mare incredere, iar PD ar obţine 40% din voturi in cazul unor alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSOMAR realizat in perioada 8-13 noiembrie.



Preşedintele Traian Băsescu este personalitatea politică in care romănii au cea mai mare incredere, iar PD ar obţine 40% din voturi in cazul unor alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSOMAR realizat in perioada 8-13 noiembrie pentru FSLI Petrom şi preluat de Rompres.

In şeful statului au foarte multă incredere 13% din respondenţi şi 39% destul de multă. Traian Băsescu este urmat de Theodor Stolojan, cu 29%, Emil Boc şi Călin Popescu-Tăriceanu cu căte 26%, Mircea Geoană cu 23%, George Becali cu 21%, C.V. Tudor cu 16%, Cozmin Guşă cu 15%, Dan Voiculescu cu 13%, Adrian Năstase cu 12%, Petre Roman cu 10% şi Marko Bela cu 7%.

In privinţa intenţiei de vot, in eventualitatea unor alegeri parlamentare, PD este creditat cu 40%, fiind urmat de PSD, cu 19%, PNL, cu 13%, PRM şi PLD cu căte 6%, UDMR şi PNG cu căte 5%, PC, cu 4%, şi PIN, cu 1%. Potrivit autorilor sondajului, faţă de cercetarea din luna octombrie, PD a pierdut 2%, PLD a crescut cu 3%, iar PC şi PRM au crescut cu căte 1%.
Sondajul are o eroare de 2,8%.

×
Subiecte în articol: politic