x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Plăcintă, acuzată de mită electorală

Sorina Plăcintă, acuzată de mită electorală

de Aniela Nine    |    17 Iul 2009   •   00:00
Sorina Plăcintă, acuzată de mită electorală
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă (foto), a primit ieri soluţii de neîncepere a urmăririi penale în şase dosare în care era acuzată de acordare de mită electorală la alegerile din noiembrie 2008.



Împotriva Sorinei Plăcintă au fost depuse în noiembrie 11 plângeri penale pentru mită electorală, în trei dintre dosare Parchetul Curţii de Apel dând neînceperea urmăririi penale, iar celelalte opt au fost declinate către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce Plăcintă a câştigat un mandat de senator. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, Marcel Codiţă, a declarat pentru Mediafax că majoritatea sesizărilor au fost făcute de Alianţa PSD+PC.

"Monitorul de Vrancea" a relatat la 28 noiembrie anul trecut că, înaintea alegerilor, poliţiştii au depistat în trafic, în comuna Gura Căliţei, un camion care transporta mai multe bunuri cu însemnele PD-L pentru care persoana delegată nu a putut prezenta acte de provenienţă. Marfa - 160 pilote, o sută de perne, 70 feţe de masă, 230 batiste şi 200 sacoşe a fost confiscată, iar ulterior, potrivit unor surse din Poliţie citate de ziarişti, Sorina Plăcintă a apărut la faţa locului împreună cu un cameraman şi un avocat, spunând că e marfa ei şi face ce vrea cu ea.

Pe numele Sorinei Plăcintă au fost făcute, la vremea respectivă, mai multe sesizări penale, toate vizând acuzaţii de mită electorală. Printre altele, pentru că ar fi împărţit, în Gura Căliţei, cozonaci şi cupoane de materiale şi că ar fi închiriat mai multe restaurante din Focşani, unde, în schimbul voturilor, le-ar fi oferit doritorilor mâncare şi băutură pe gratis.

×
Subiecte în articol: politic