x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şova: "Mesajul lui Traian Băsescu - fără precedent, antiromânesc. Este singurul şef de stat care afirmă că ţara pe care o conduce nu este stat de drept"

Şova: "Mesajul lui Traian Băsescu - fără precedent, antiromânesc. Este singurul şef de stat care afirmă că ţara pe care o conduce nu este stat de drept"

13 Noi 2012   •   17:46
Şova: "Mesajul lui Traian Băsescu - fără precedent, antiromânesc. Este singurul şef de stat care afirmă că ţara pe care o conduce nu este stat de drept"
Sursa foto: Intact Images

Senatorul PSD Dan Şova a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis, luni, de Traian Băsescu a fost 'bun pentru că aşa s-a aflat lista minciunilor pe care le-a şeful statului le-a spus în exterior despre România'.

El a mai afirmat că discursul lui Traian Băsescu a mai adus o noutate nedorită prin care 'România capătă un fel de unicitate pe plan internaţional pentru că dl. Traian Băsescu este singurul şef de stat care afirmă că ţara pe care o conduce nu este stat de drept, nu sunt organizate alegeri libere, instituţiile statului nu funcţionează cum trebuie, solicită organismelor internaţionale să facă rapoarte negative despre ţara sa'.

'Nu sunt convins că domnia sa ştie ce înseamnă stat de drept pentru că în ultimii şapte ani domnia sa a încercat să instaureze în România dreptul forţei, ori statul de drept înseamnă exact contrariul, adică forţa dreptului şi nu ceea ce a încercat să facă Traian Băsescu dreptul forţei, a spus Şova, subliniind că Traian Băsescu a numit şeful Parchetului General, ultima oară împotriva avizului negativ şi şeful DNA, corupţia a crescut progresiv, iar raportul pe MCV de la an la an a fost mai rău sub conducerea oamenilor propuşi de şeful statului', a spus Şova.

El a adăugat că începând de luni preşedintele Traian Băsescu a intrat în campanie electorală, arătând şi că discursul acestuia a fost antiromânesc şi fără precedent, deoarece a susţinut că România condusă de USL nu ar trebui să intre în Schengen.

'Eu am văzut un Traian Băsescu afectat fundamental de votul celor 7,4 milioane de români care l-au transformat de şeful statului din fostul preşedinte al României în actualul guvernator al acestei ţări', a mai subliniat senatorul PSD.

Şova a făcut referire şi la afirmaţiile preşedintelui Băsescu privind numirea premierului.

'Interesul naţional este determinat de votul liber al cetăţenilor care se vor prezenta în data de 9 decembrie. Dacă acest vot liber va determina ca USL să deţină peste 50% din mandatele Parlamentului, singura propunere de premier din partea USL este Victor Ponta, este o propunere formalizată prin votul congreselor PSD, PNL şi PC, pentru informarea dl Traian Băsescu hotărârile congreselor se înregistrează şi sunt obligatorii. Actualul premier va fi singura noastră propunere, iar în ipoteza în care dl preşedinte Traian Băsescu va înţelege să nesocotească votul liber exprimat la alegerile din 9 decembrie, atunci îl vom suspenda', a spus social-democratul, care s-a arătat convins că Traian Băsescu îl va numi prim-ministru pe Victor Ponta.

×