x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şova: România va avea creştere economică de cel puţin 2,4% faţă de 2013

Şova: România va avea creştere economică de cel puţin 2,4% faţă de 2013

de Agerpres    |    08 Oct 2014   •   17:03
Şova: România va avea creştere economică de cel puţin 2,4% faţă de 2013

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Şova, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că România va avea o creştere economică de cel puţin 2,4% faţă de 2013, acesta apreciind că va fi o creştere economică de peste 2% şi în 2015.

Întrebat cum comentează faptul că, potrivit datelor prezentate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), România ar fi intrat în recesiune tehnică, Dan Şova a menţionat că recesiunea se calculează în raport cu creşterile de pe semestrele anterioare.

"Creşterea economică de 2,8% a fost prognoza făcută de Guvern. Prognoza făcută de FMI a fost de 2,2% creşterea economică. Acum, s-a revizuit de către FMI creşterea economică la 2,4%. Deci, creşterea economică este revizuită de către specialiştii FMI în creştere, nu în scădere. Ea este în scădere faţă de prognoza autorităţilor române, care a fost de 2,8%", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Dan Şova susţine că România va avea o creştere economică faţă de anul trecut.

"Realitatea este următoarea: România va avea creştere economică 2,4%, cel puţin, faţă de 2013. Asta, cu recesiunea tehnică, cu INS-ul, sunt prostii. Avem o chestiune concretă: creşterea economică în raport cu 2013 de 2,4%. Aşa cum am avut creştere economică în 2013 în raport de 2012. Şi vom avea creştere economică peste 2% şi în 2015", a declarat social-democratul.

Şova a explicat că INS menţionează că avem o recesiune în raport cu trimestrul unu, pentru că am avut peste 3% şi acum este peste 2%. "Noi am scăzut puţin în raport cu creşterea foarte mare pe care am asigurat-o tot noi. Avem o mică scădere faţă de creşterea foarte mare, pe care tot Ponta a asigurat-o", a conchis purtătorul de cuvânt al PSD.

Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică au reconfirmat creşterea economică faţă de anul trecut, a susţinut miercuri premierul Victor Ponta, după ce a participat o conferinţă pe teme de agricultură.

"INS a reconfirmat creşterea economică faţă de anul trecut. Şi, după cum ştiţi, anul acesta ne vom încadra în toate ţintele. Restul e campanie electorală, daţi-mi voie să vă spun lucruri serioase", a declarat premierul, întrebat dacă datele INS reconfirmă "recesiunea economică".

×
Subiecte în articol: dan sova crestere economica