x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SRI il contrazice pe Basescu

SRI il contrazice pe Basescu

de Monica Iordache Apostol    |    06 Aug 2005   •   00:00
SRI il contrazice pe Basescu

Premierul Tariceanu a anuntat ca a studiat notele trimise de SRI si a constatat ca nu se confirma avertismentul presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia unii membri ai Cabinetului ar fi influentati de grupuri de interese economice.

SRI nu confirma avertismentul presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia unii membri ai Cabinetului ar fi influentati de grupuri de interese. Premierul Tariceanu a studiat notele trimise de serviciul de informatii si a tras concluzia ca spusele lui Basescu nu au sustinere.

Guvernul a anuntat ieri printr-un comunicat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a analizat notele informative pe care le-a solicitat SRI in urma declaratiilor grave facute de presedintele Traian Basescu, potrivit caruia exista pericolul ca unii membri ai Cabinetului "sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice". "Din informatiile transmise de SRI pana in prezent primului- ministru nu reiese ca s-ar fi produs cazuri in care persoane din actualele structuri executive sa fi actionat sub influenta unor grupuri de interese economice", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

SOLICITARE. In schimb, Tariceanu a solicitat pe viitor serviciilor de informatii sa intervina pentru a preveni asemenea pericole. "Premierul Tariceanu considera ca ori de cate ori institutiile abilitate detin date din care ar rezulta ca exista riscuri la adresa sigurantei nationale si a intereselor economice ale Romaniei, ele trebuie sa intervina conform atributiilor proprii si cadrului legal pentru a preveni producerea unor astfel de situatii", se mai arata in comunicat. Premierul a mai afirmat si ca nu va tolera, in cadrul echipei Executivului, actiuni care contravin sigurantei nationale si intereselor economice ale Romaniei.

CONSECVENTA. De altfel, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat in urma cu doua zile, la intoarcerea din Austria, ca nu are "indicii" asupra unui asemenea pericol si ca presedintele Basescu nu a facut, la sedinta Comitetului de integrare europeana, de lunea trecuta, "aprecieri foarte concrete".

×
Subiecte în articol: politic