x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

05 Noi 2005   •   00:00

Administratie - Premierul face noi schimbari

Premierul Tariceanu i-a schimbat din functie pe subprefectul judetului Bacau si pe unul dintre vicepresedintii Institutului National de Statistica (INS) si a nominalizat persoanele care vor prelua posturile respective. Premierul a semnat doua decizii prin care Avram Constantin a fost eliberat din functia de subprefect al judetului Bacau si inlocuit cu Olaru Neculai. Seful Guvernului a mai decis ca Secareanu Constantin sa fie eliberat din functia de vicepresedinte al INS, in locul lui fiind numit Cristian Nicolae Stanica.

Legea lustratiei - Democratii, in principiu, de acord

PD nu se opune, de principiu, unei legi a lustratiei, a declarat ieri pentru Rompres liderul partidului, Emil Boc. PD va adopta insa o pozitie oficiala fata de initiativa pe aceasta tema a liberalilor dupa ce PNL va prezenta proiectul de lege in Consiliul National de Conducere al Aliantei D.A., a precizat Boc. O rezolutie adoptata joi seara de PNL prevede promovarea legii lustratiei si demararea procedurii de schimbare din functie a sefilor serviciilor secrete si a institutiilor politizate de catre PSD.

Opozitie - PRM nu va vota bugetul

PRM va vota impotriva Legii bugetului pe 2006, a anuntat ieri presedintele C.V. Tudor. El sustine ca guvernantii ar putea aloca sume suplimentare pentru profesori, cercetatori si functionari publici, daca ar confisca marile averi realizate prin frauda, daca i-ar executa silit pe marii datornici la bugetul de stat si daca ar desfiinta institutii "parazitare si bugetivore", cum ar fi CNSAS si Institutul Cultural Roman.

Oltean - Elena Udrea, binevenita in PD

Vicepresedintele Ioan Oltean a declarat ieri ca nu detine informatii oficiale potrivit carora fostul consilier de stat Elena Udrea ar fi interesata sa se inscrie in PD. Intrebat daca in PD s-a discutat despre o posibila adeziune a Elenei Udrea, deputatul a spus ca nu detine astfel de informatii. "Ce pot spune este ca in protocolul semnat de PD si PNL se stipuleaza ca este interzisa trecerea membrilor de la un partid la altul. PD are suficiente femei in partid, dar orice femeie frumoasa este binevenita intr-un partid", a spus Oltean.

×
Subiecte în articol: politic