x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

31 Oct 2005   •   00:00

Cluj - UDMR cere universitate


O universitate maghiara de stat nu se poate obtine prin scindarea Universitatii "Babes-Bolyai", ci prin infiintarea uneia noi, a declarat sambata, la Cluj, presedintele UDMR, Marko Bela. "Tinerii au dreptate cand revendica o universitate maghiara de stat, dar nu cred ca acest lucru trebuie obtinut prin scindarea UBB. La aceasta universitate este nevoie de catedre si facultati in limba maghiara. O universitate maghiara nu se obtine prin manifestari stradale, ci prin demersuri politice", a afirmat liderul UDMR.

PSD - Iliescu nu vrea functie


Senatorul Ion Iliescu sustine ca este presedintele fondator al PSD si nu vede necesitatea includerii acestei functii in statutul partidului, asa cum a propus vineri presedintele PSD, Mircea Geoana. Iliescu a declarat ca nu-l intereseaza functiile, ca nu are nevoie de titulaturi si ca acestea nu-l incanta. "Presedinte fondator sunt. Nu trebuie sa se consacre aceasta functie. N-am nevoie", a spus senatorul.

PNL - Inimaroiu, "pus la punct"


Primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a pierdut sefia filialei liberale de sector, in urma alegerilor care au avut loc la sfarsitul acestei saptamani, functia de presedinte fiind castigata de omul de afaceri Leopold Lupusanschi. Liberalii bucuresteni sustin ca Inimaroiu a pierdut sefia filialei din cauza rezultatelor slabe in functia de edil si a proastei comunicari cu colegii de partid. "PNL stie sa-si puna la punct oamenii, reprezentanti in functii de conducere, care nu-si respecta angajamentele electorale", a mentionat liderul PNL Bucuresti Ludovic Orban.

Reducere - Un sef mai putin la PRM


PRM va renunta la functia de prim-vicepresedinte de onoare, dupa cum au hotarat sambata membrii Consiliului National al acestei formatiuni politice. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca partidul va renunta la aceasta functie, pentru ca este inutila si a starnit "o lupta prea mare" intre cei care ar fi dorit sa o ocupe. El a explicat ca trei dintre cei care au fost prim-vicepresedinti au murit in timpul mandatului lor si ca, din superstitie, nu ar dori sa se intample acelasi lucru cu succesorii lor. "Au murit trei cai de rasa sub mine. Nu vreau sa se intample si cu succesorii lor acelasi lucru", a spus Vadim Tudor.

×
Subiecte în articol: politic