x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

27 Oct 2005   •   00:00

Parlament - Cadouri de milioane


Senatorii se pregatesc inca de pe acum de achizitionarea cadourilor de Craciun si Anul Nou. Conform unui memorandum intern discutat ieri de conducerea Senatului, "avand in vedere cerintele protocolului intern", pentru organizarea si desfasurarea sarbatorilor de iarna se vor aloca 550 milioane de lei pentru achizitionarea a 1.440 de calendare personalizate si a 1.440 de agende, la care se adauga 18.000 de felicitari. (Aniela Nine)

Senat - Prima contestatie la Regulament


Sesizarea semnata de 44 de senatori ai PSD si 10 ai PRM privind neconstitutionalitatea a sapte texte din noul Regulament al Senatului, (cel mai important fiind articolul 30, referitor la posibilitatea revocarii presedintelui acestei Camere parlamentare), a fost inaintata ieri Curtii Constitutionale. La randul sau, presedintele Camerei, Adrian Nastase, a precizat ca personal va face o sesizare catre Curte pentru a cere reexaminarea intregului Regulament, insa dupa trecerea celor 25 de zile, pentru a da timp Curtii sa se pronunte asupra articolelor care vizeaza revocarea sa.

Programe UE - Posibile fraude in zona PHARE


Ministrul delegat pentru implementarea acquis-ului comunitar, Cristian David, a declarat ieri ca cele mai multe posibile fraudari sunt in zona programelor PHARE, deoarece acestea au sume alocate pe proiect considerabil mai mici decat in cazul celorlalte programe. David a subliniat ca a folosit sintagma de "posibile fraude" intrucat cazurile respective nu au o solutionare definitiva in instanta. El a precizat ca al doilea domeniu in care se inregistreaza posibile fraude si nereguli este cel al fondurilor SAPARD.

Raluca Turcan - DNA ancheteaza Radioul public


Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan (PNL), a anuntat ieri ca este in curs o ancheta a DNA la SRR, in baza raportului Comisiei parlamentare de ancheta a societatilor publice de radio si televiziune. Ea si-a exprimat speranta ca o ancheta similara va fi declansata si la televiziunea publica. Pe de alta parte, Turcan a sustinut ca neregulile financiare constatate la cele doua institutii de Comisia parlamentara de ancheta se regasesc in raportul intocmit ulterior de Curtea de Conturi.

×
Subiecte în articol: politic