x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

26 Oct 2005   •   00:00

10 noiembrie - Noi consultari la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu va relua la 10 noiembrie seria consultarilor initiate pe tema reformarii clasei politice si a Parlamentului, cu accent pe trecerea de la Legislativul bicameral la cel unicameral. Consilierul prezidential pe probleme juridice si constitutionale, Renate Weber, a anuntat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca runda de consultari ii va aduce la Palatul Cotroceni pe reprezentantii societatii civile.

Deputati - Legea SRI, aprobata tacit

Deputatii au constatat ieri ca propunerea legislativa privind organizarea si functionarea SRI a fost adoptata tacit, termenul de 19 octombrie pentru dezbatere si vot final fiind depasit. Comisia de Aparare solicitase plenului respingerea proiectului ca o consecinta logica a respingerii propunerii legislative privind comunitatea de informatii in care era inclus si SRI, ca o componenta a comunitatii de informatii. Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului. (Carmen Vintila)

Bechtel - Boc a fost suparat pe Dobre

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca la un moment dat a avut o "anumita suparare" in privinta ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, legata de ritmul negocierilor cu firma Bechtel. Conform lui Boc, negocierile cu Bechtel sunt "spre finalizare", iar daca firma americana accepta prevederile legislatiei romanesti, acestea pot fi incheiate in maximum o saptamana. El a adaugat ca are incredere ca ministrul Transporturilor si cel al Finantelor pot gasi solutii pentru realizarea autostrazii. Boc a mai spus ca banii necesari sunt prevazuti in buget.

Presedintie - Lege retrimisa Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului ieri, pentru reexaminare, Legea de aprobare a OU a Guvernului privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, sugerand ca in definitia Holocaustului sa fie inclusa si minoritatea rroma. Includerea minoritatii rrome in prevederile legii este "fireasca", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, chiar daca dimensiunile sacrificiilor acestei minoritati au fost diferite. Comunicatul citat invoca in acest sens mai multe documente internationale.

×
Subiecte în articol: politic