x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

24 Oct 2005   •   00:00

Iasi - Campanie pentru a demite primarul

Consilierii Aliantei D.A. vor initia, la Iasi, la inceputul anului viitor, o campanie de strangere de semnaturi pentru a putea propune Prefecturii judetului demiterea primarului PSD al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, informeaza Mediafax. "Nichita se considera un mic boier: a uitat de iesenii care l-au votat si actioneaza impotriva intereselor acestora", a acuzat consilierul PNL Radu Botez. Nichita este acuzat de "proasta gestionare a patrimoniului local".

Norica Nicolai - Reformarea Justitiei, regandita

Senatorul liberal Norica Nicolai considera ca lupta impotriva coruptiei trebuie regandita. "Reforma in Justitie nu tine de legi, ci de oameni. Pana nu vom avea un sistem judiciar in care promovarile sa nu se mai faca conform influentelor din sfera politicului, nu vom putea duce eficient o lupta impotriva coruptiei", a declarat sambata Norica Nicolai. Ea a mai spus ca trebuie sa existe si o legislatie stabila in domeniu, reguli clare, care sa nu se mai schimbe o data cu schimbarea puterii politice.

Sanatate - Posibila motiune de cenzura a PSD

PSD ar putea depune o motiune de cenzura daca pachetul de legi privind reforma sistemului de sanatate, lansat in dezbatere de Ministerul Sanatatii, va fi aprobat prin asumarea raspunderii Guvernului, a declarat ieri senatorul Sorin Oprescu. Seful Departamentului de Sanatate al PSD si vicepresedintele Comisiei de specialitate din Senat, dar si director a doua spitale, Oprescu a criticat pachetul de legi privind reforma sistemului sanitar, apreciind ca aceste incercari ale ministrului Nicolaescu si ale echipei sale nu sunt decat tentative de a acoperi "subfinantarea cronica" a spitalelor.

Aniversare - Romania, de 50 de ani in ONU

Presedintele Traian Basescu va fi astazi gazda receptiei organizate cu ocazia Zilei Organizatiei Natiunilor Unite si a sarbatoririi a 50 de ani de la admiterea Romaniei in organizatia mondiala. Desi dorinta Romaniei de a face parte din ONU a fost exprimata oficial inca din 1946, aderarea noastra a fost blocata pana in 1955. La 14 decembrie 1955, Adunarea Generala a decis primirea Romaniei in ONU, alaturi de alte 15 state. Tara noastra detine in prezent presedintia Consiliului de Securitate al ONU.

×
Subiecte în articol: politic