x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

20 Oct 2005   •   00:00

PD Hunedoara - Nuntile amana conferinta


Conferinta judeteana a PD Hunedoara, care trebuia sa aiba loc la 22 octombrie, a fost amanata din cauza unor nunti in Alianta. Astfel, mai marii PD Hunedoara prefera sa participe sambata, 22 octombrie, la nunta primarului Sectorului 3, Liviu Negoita, decat sa-si aleaga sefii. Saptamana viitoare, colegul de Coalitie, ministrul liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, a decis si el sa-si puna pirostriile. Surse din partid spun ca e posibil ca o noua conducere a PD Hunedoara sa fie aleasa abia la 5 noiembrie, dupa ce pedistii ii vor sarbatori pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, si pe presedintele Basescu. (Monalise Hihn)

Partide - Demisionarii raman fara functii

Consilierii locali si judeteni care au demisionat din partidele pe listele carora au fost alesi isi vor pierde functia, dupa cum au decis ieri deputatii din Comisia de administratie. Ei au adoptat in acest sens o propunere legislativa initiata de reprezentanti ai PNL si PD privind administratia publica locala, care prevede ca in aceeasi situatie se afla si consilierii exclusi din partidul care i-a promovat. Actul normativ urmeaza sa intre in dezbaterea plenului.

Discriminare - Sesizare la Abuzuri


Deputatul PSD Mircea Dusa, a sesizat, ieri, Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor in legatura cu faptul ca Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a impus conditia cunoasterii limbii maghiare pentru ocuparea a doua posturi de conducere in Consiliul Judetean Harghita, ceea ce in opinia sa este discriminatoriu, informeaza Rompres. El spus ca va sesiza si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

PSD - Posibila motiune de cenzura


Deputatul PSD Ovidiu Branzan a criticat, ieri, legile reformei in sistemul sanitar, aratand ca este probabil ca social-democratii sa depuna o motiune de cenzura in Parlament, daca Guvernul va dori sa-si asume raspunderea pentru acest pachet legislativ. In opinia sa, pachetul de legi este "dezamagitor" prin consistenta si idei, contine pe alocuri reglementari "fara rost", nu se adreseaza bolnavului, iar prin modul in care este structurat este o "aruncare de praf in ochi" pentru a deturna atentia de la problemele reale ale sistemului.

Covasna - Prefect suparat pe Guvern


Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, s-a declarat ieri nemultumit ca nu a fost invitat la sedinta comuna a Guvernelor Romaniei si Ungariei, care va avea loc astazi la Bucuresti. El a spus ca ar fi vrut sa participe la sedinta pentru a prezenta "problemele reale cu care se confrunta" comunitatea din judetul Covasna si sa-l intrebe pe ministrul ungar al Economiei, Koka Janos "care sunt acei investitori ungari care au venit in Covasna, fiindca noi nu i-am observat".

×
Subiecte în articol: politic