x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

14 Oct 2005   •   00:00

Codul Rutier - Liber la comert pe strada

Deputatii comisiilor juridice si industrii au reusit ieri sa finalizeze discutarea noului Cod Rutier. Ei au decis interzicerea amplasarii constructiilor de orice fel si practicarea actelor de comert pe trotuar sau pe acostament, in parcarile amenajate sau pe partea carosabila, in conditiile in care aceste constructii ar afecta siguranta circulatiei pietonilor si vehiculelor. Ei au respins astfel propunerea presedintelui Basescu care interzicea orice act de comert, cu exceptia punctelor de presa si a cartilor. (Carmen Vintila)

Senat - Absenti din cauza jocurilor

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a supus ieri la vot de nenumarate ori aceleasi articole ale statutului minoritatilor nationale, deoarece scorul arata mereu ca in sala nu era cvorum de lucru. Cum isi numarase bine colegii, Vacaroiu a identificat imediat ce nu-i lasa pe alesi sa voteze: laptopurile. "Ar trebui sa luam o decizie in Biroul Permanent, sa eliminam din sala laptopurile. Foarte multi colegi nu sunt atenti. Sunt pe jocuri", i-a amenintat Vacaroiu. El a fost auzit de senatori, care, pentru a nu fi nevoiti sa renunte la distractie, s-au pus pe votat. (Monica Iordache)

PSD - Atentat la functia lui Nastase

Senatorul PSD Ion Iliescu nu a exclus ieri posibilitatea ca un congres extraordinar al partidului sa schimbe structura de conducere, in sensul eliminarii functiei de presedinte executiv detinuta de Adrian Nastase. Ideea unui congres extraordinar al PSD a fost provocata initial de "grupul de la Cluj", strans in jurul lui Ioan Rus, nemultumit de modul in care conduce Mircea Geoana partidul, dar a fost adoptata si de cealalta tabara, din jurul presedintelui PSD. Iliescu a confirmat ieri si nemultumirile din teritoriu la adresa lui Geoana, dar a spus ca un congres extraordinar ar putea clarifica lucrurile sau ar putea "adanci confuziile". (Monica Iordache)

Sefii CJ - Oltean nu-si retrage legea

Deputatul PD Ioan Oltean a declarat ieri ca nu intentioneaza sa-si retraga din Parlament initiativa de modificare a Legii 215 privind inlocuirea din functii cu votul a jumatate plus unu dintre consilierii judeteni a presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene in timpul acestui mandat.

×
Subiecte în articol: politic