x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

08 Oct 2005   •   00:00

Integrare - Deputati francezi in control

Patru deputati francezi vor vizita Romania pentru a se informa in detaliu asupra situatiei din tara, inainte ca Adunarea Generala a Frantei sa se pronunte prin vot in legatura cu ratificarea Tratatului de aderare la UE. Vizita la Bucuresti a celor patru deputati francezi a fost convenita joi seara, in intalnirea pe care premierul Tariceanu a avut-o la Paris cu presedintele Adunarii Nationale a Frantei, Jean-Louis Debre. "Deputatii francezi vor vedea care este realitatea in Romania", a spus Tariceanu.

Sefia Camerei - Roberta Anastase are certitudini

Deputatul PD Roberta Anastase a apreciat ieri ca, atunci cand se va pune problema schimbarii presedintelui Camerei, "multi deputati PSD, satui de jocul macabru din Parlament", nu il vor mai sustine pe Adrian Nastase. "Eu am o certitudine ca la adapostul votului democratic, multi dintre membrii PSD, satui de jocul macabru care se intampla in Parlament, nu-i vor mai acorda votul", a declarat Anastase, conform Mediafax. Ea l-a sfatuit pe Nastase "sa se lase in voia jocului democratic si sa se supuna votului din Parlament". (Aniela Nine)

CNSAS - Dosarele vor fi primite la volum

Presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, a precizat ieri pentru Rompres ca dosarele fostei politii politice romane vor fi predate de acum inainte de SRI catre Consiliu la volum, si nu la fila. El spera ca in urmatoarea perioada sa fie accelerat procesul de preluare a dosarelor, astfel incat, pana la sfarsitul acestui an, 12 km de arhiva a fostei politii politice sa fie deja predati Consiliului. Onisoru a mai spus ca asteapta de la Guvern finantare pentru amenajarea celei de-a treia hale de la Popesti-Leordeni.

Gusa - Motiune pe contractul Petrom

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri, la Targu Mures, ca va initia saptamana viitoare o motiune simpla legata de contractul de privatizare a Petrom, informeaza Mediafax. De asemenea, PIN a propus infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu modul si conditiile in care a fost privatizata compania Petrom. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic