x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

07 Oct 2005   •   00:00

Regulament - Senatorii au mai discutat un articol


Plenul Senatului a discutat ieri inca un articol din proiectul de modificare a regulamentului fara a obtine un consens asupra modalitatii de inscriere pe buletinele de vot a numelor candidatilor pentru functia de presedinte. Senatorii au dezbatut timp de doua ore, cu o pauza de consultari, asupra modalitatilor de inscriere pe buletinele de vot a numelor candidatilor la presedintia Camerei superioare a Parlamentului. In final, ei au votat retrimiterea, la Comisia de Regulament, a unui alineat de articol.

Nastase - Basescu, acuzat ca minte


Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, l-a acuzat ieri pe presedintele Traian Basescu ca minte atunci cand spune ca poate organiza un referendum pe marginea modificarii Constitutiei pentru a intreba populatia daca doreste parlament unicameral. Nastase a spus ca, pentru a se realiza acest lucru, este nevoie de o procedura de revizuire a actului fundamental, care sa beneficieze de votul a 2/3 in Parlament. "Traian Basescu mai spune ca nu este vanator si nici pescar. Traian Basescu are o mentalitate de braconier pentru ca nu respecta nici o regula", a declarat Nastase.

Nemultumiri - Mona Musca bate obrazul Aliantei


Deputatul liberal Mona Musca a declarat ieri ca Alianta D.A. a adoptat o strategie ineficienta pentru schimbarea regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului. Ea i-a dat dreptate presedintelui Traian Basescu ca reprezentantii coalitiei ar fi trebuit sa se axeze doar pe modificarea acelor articole din regulamente care se refera la revocarea presedintilor. "Este o mare rusine ca in Parlamentul Romaniei, intr-un moment important pentru tara, pentru integrarea in UE, se pierde vremea, se trage de timp. Noi ar fi trebuit sa fim responsabili si sa fi redus discutiile la ceea ce era esential", a spus Mona Musca.

Iliescu - Proiectul Geoana, nedescifrat


Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca "nu a descifrat prea bine" proiectul politic "Revolutia binelui" lansat de presedintele PSD, Mircea Geoana, informeaza Mediafax. "A lansat asa o idee. Sigur ca poate ca au intentia sa o discute mai pe fond, in structurile de partid si sa descifreze sensul acestei chestiuni. Altminteri e cam difuza toata aceasta idee. Nu mi-e suficient de clara", a spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic