x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

06 Oct 2005   •   00:00

Schimbare - Un nou protocol SRI - Parchet

SRI va reface protocolul de colaborare cu Parchetul General, in urma organizarii PNA ca departament al acestuia, a declarat ieri seful Comisiei SRI, Radu Stroe, dupa audierea directorului acestui serviciu, Radu Timofte. Stroe a explicat ca, in urma reorganizarii PNA, apar noi responsabilitati ce vor fi asumate "pe cale ierarhica", pentru ca "nu poate sa apara un sef de departament, care este dl Daniel Morar, in raport cu directorul SRI". In privinta Comunitatii de informatii, Stroe a spus ca aceasta ar trebui sa fie subordonata "puterii executive, Guvern sau Cotroceni". (Lavinia Dimancea)

Parlament - Sedinta comuna pentru privilegii

Cele doua Camere ale Parlamentului vor avea o sedinta comuna, la 14 octombrie, pentru a discuta, in principal, statutul parlamentarului. Prin acest statut, parlamentarii vor sa-si instituie pensie suplimentara, care se va cumula cu aceea din sistemul public, gratuitati la transportul intern pe durata mandatului, ajutor in caz de deces pentru familie, acordarea de pasapoarte diplomatice pentru ei si familie.

Senat - Disputa pe culoare politica

Apartenenta politica a membrilor Biroului Permanent al Senatului, in care se include si presedintele, va trebui sa reflecte configuratia politica din alegeri, au hotarat, ieri, senatorii, potrivit Mediafax. Democratul Radu Berceanu a propus, in numele comisiei de regulament, aceasta formulare dupa o pauza de consultari solicitata pentru a pune capat divergentelor existente intre parlamentarii puterii si cei ai opozitiei privind semnificatia sintagmei "configuratie politica". Initial, senatorul PD se impotrivise ideii ca notiunea de configuratie politica sa fie raportata la rezultatul alegerilor, asa cum au solicitat senatorii PSD si PRM.

Ce vor alesii - Automate de ceai, suc si cafea

Deputatul PRM Adrian Moisoiu a solicitat ieri conducerii Camerei Deputatilor sa analizeze posibilitatea instalarii unui automat de cafea, ceai, sucuri, apa minerala. El si-a sustinut cererea invocand perioadele cand sunt activitati la ore tarzii sau in week-end, cand bufetele nu functioneaza. Acest subiect va fi rediscutat saptamana viitoare, cand se va dezbate si reinfiintarea sectiei de politie a acestui for legislativ.

Camera - Masinile umfla bugetul pe 2006

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri ca suma alocata achizitionarii masinilor deputatilor este cea care a marit considerabil bugetul acestui for legislativ pentru anul 2006. Conducerea Camerei a aprobat, saptamana trecuta, proiectul bugetului acestui for legislativ pe anul 2006, suma propusa fiind de peste trei mii de miliarde de lei vechi, reprezentand aproximativ dublul bugetului pe anul 2005.
×
Subiecte în articol: politic