x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

04 Oct 2005   •   00:00

Schimb de replici - Mussolini si lista coruptilor

Intrebat ieri la Constanta cum comenteaza declaratiile presedintelui executiv al PSD, Adrian Nastase - care l-a comparat cu fostul dictator italian Benito Mussolini, acuzandu-l de fanfaronada - , presedintele Traian Basescu nu a vrut initial sa raspunda. El a spus ca ar putea sa comenteze, dar e pacat, dat fiind ca se afla la festivitatea de deschidere a anului universitar la Academia Navala Mircea cel Batran Constanta (institutie pe care a absolvit-o in 1976). La insistentele presei, Traian Basescu a declarat: "N-am aflat de domnul asta sa fie pe lista coruptilor, dar de Nastase am aflat". Pe de alta parte, Adrian Nastase a anuntat ieri ca a inceput sa caute filmele in care apare dictatorul italian.

Sanctiune - Iorgovan a pierdut doar o functie

Sanctionat de conducerea PSD cu retragerea sprijinului politic pentru functiile pe care le detine, senatorul Antonie Iorgovan a pierdut postul de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala. Presedintele comisiei, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca decizia a fost luata de Biroul Consiliului National, iar contestatia depusa de senator urmeaza sa fie analizata de Consiliul National al comisiei. La Senat, Iorgovan este si in acest moment secretar al grupului PSD. (L.D.)

La Pitesti - Roman si Iliescu, iar impreuna

Filiala Arges a partidului Forta Democrata a anuntat ieri prima vizita la Pitesti, la 13 octombrie, a senatorului PSD Ion Iliescu si a liderului FD Petre Roman, informeaza Rompres. De la anuntul privind constituirea polului social-democrat, vizita celor doi este a doua iesire publica "in tandem", dupa cea de la sfarsitul lunii august, cand Ion Iliescu si-a lansat volumul "Viata politica, intre violenta si dialog".

Congres - Nastase si Geoana au cazut la pace

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca a avut ieri o discutie cu liderul partidului, Mircea Geoana, in urma careia a rezultat ca PSD are in acest moment alte prioritati decat stabilirea perioadelor dintre congresele partidului. "La Congresul partidului s-a stabilit foarte clar: congresele partidului au loc la doi ani, punct", a spus Adrian Nastase, referindu-se la propunerea lui Mircea Geoana privind alegerea conducerii partidului la patru ani sau dupa un ciclu electoral.

×
Subiecte în articol: politic