x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

17 Sep 2005   •   00:00

Camera - Regulamentul ia viteza

Comisia Juridica a Camerei a avizat ieri favorabil cu 13 voturi "pentru" proiectul de hotarare privind modificarile aduse Regulamentului acestui for legislativ, desi initial s-a decis ca dezbaterile sa inceapa saptamana viitoare. PSD si PRM au contestat rezultatul votului pe motiv ca nu a existat cvorum si au anuntat ca vor sesiza conducerea Camerei. Potrivit premierului Tariceanu, Coalitia se va mobiliza pentru a contracara demersurile Opozitiei, important fiind nu termenul pentru schimbarea celor doi presedinti, ci indeplinirea obiectivului in sine. (Gabriela Antoniu)

PRM - C.V. Tudor anunta noi motiuni

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri ca solicita discutarea, in regim de urgenta, a Legii statutului minoritatilor nationale, care, potrivit acestuia, daca nu va fi dezbatuta si adoptata pana la 28 septembrie, se va considera adoptata, tacit, in varianta UDMR. Totodata, Vadim a mentionat ca PRM va depune saptamana viitoare alte doua motiuni simple la Parlament, una dintre ele la Camera Deputatilor si se va numi "Salvati scoala romaneasca", iar cealalta la Senat si se va intitula "Explozia preturilor a devenit insuportabila pentru populatie". (Carmen Vintila)

MAI - Pleaca Popescu, vine Toader

Radu Popescu va fi inlocuit in functia de secretar de stat in MAI cu vicepresedintele CJ Galati, Mircea Toader, a anuntat ieri presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, conform Mediafax. El a mai spus ca PD va lua, pana miercuri, o decizie in privinta inlocuitorului lui Aurel Pana. Tot ieri, premierul Tariceanu l-a numit pe Darius Mesca in functia de secretar de stat la MEC iar pe Jean-Catalin Sandu vicepresedinte la AVAS. (Aniela Nine)

Vot uninominal - PSD, gata cu "lovitura mortala"

Parlamentarii vor fi alesi prin vot uninominal majoritar in doua tururi de scrutin, iar cetatenii vor vota numai unde sunt inscrisi in listele permanente. Acestea sunt cateva dintre prevederile proiectului de lege privind votul uninominal initiat de PSD si sustinute ieri, intr-o conferinta de presa, de cei trei lideri ai partidului, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea. Geoana a explicat ca votul uninominal ar fi "o lovitura mortala data clientelismului de partid si nepotismului" si ca "va stopa frauda electorala cu autobuzul". (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic