x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

06 Iun 2005   •   00:00


  • 7 iunie 2005
  • Raport negativ - Sindicatul din TVR cere motivatiile

    Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV a trimis ieri o scrisoare Parlamentului prin care isi exprima ingrijorarea fata de respingerea Raportului de activitate al Societatii Romane de Televiziune (SRTV) pe anul 2004. "Avand in vedere contextul in care institutia a avut profit important, a derulat numeroase programe de investitii si retehnologizari, fara nici o investitie bugetara, ca pe parcursul dezbaterilor in Comisia de ancheta a Parlamentului nu s-a putut face dovada existentei unei cenzuri reale din partea conducerii institutiei, va solicitam cu tot respectul motivatiile celor doua voturi negative", se arata in scrisoare. (Carmen Vintila)

    Propunere - Grup de lobby pentru tratat

    Comisia pentru politica externa a Camerei Deputatilor propune conducerii acestui for crearea unui grup de lobby, format din liderii grupurilor parlamentare si care sa sustina in capitalele statelor membre ale UE ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Presedintele comisiei, deputatul PC Stefan Glavan, apreciaza acest demers ca fiind necesar pentru realizarea unor schimburi de opinii cu parlamentarii straini care au reticente cu privire la accesul tarii noastre in UE sau pentru a transmite prin intermediul parlamentarilor favorabili aderarii Romaniei argumente pentru influentarea opiniilor negative privind acest proces. (Carmen Vintila)

    Abuzuri - PSD cere discutii cu premierul

    "Cerem o intalnire de urgenta intre conducerea PSD, primul-ministru si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru a discuta problema abuzurilor exercitate in administratia publica locala", a declarat, ieri, deputatul PSD Adrian Severin. Potrivit acestuia, exista o "practica inacceptabila" in administratia publica locala, si anume aceea de hartuire a functionarilor publici care au fost numiti sau care au activat in diferite functii in perioada 2001-2004. El a adaugat ca in acest moment se incearca inlocuirea acestora cu clientela politica a actualei guvernari. (Lavinia Dimancea)

    PSD - Francisc Toba, demisionar

    Francisc Toba a demisionat ieri din PSD, fiind nemultumit de ceea ce se intampla in acest moment in partid. De altfel, Francisc Toba a fost un candidat-surpriza la Congresul PSD din aprilie la functia de secretar general al partidului. Candidatura sa l-a iritat pe Dan Ioan Popescu, insa multi participanti la Congres au admis-o. Francisc Toba a fost deputat de Sibiu in timpul legislaturii dintre anii 1992-1996, responsabil al OSCE, apoi consilier pe probleme de securitate nationala al premierului Adrian Nastase, in guvernarea anterioara si director general al ROMAERO.

    Scrisoare / Schimb de replici Nastase - premier

    Cum presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, i-a transmis o scrisoare premierului pe tema legilor justitiei si proprietatii in care subliniaza ca Legislativul nu are rolul de "ghiseu de inregistrare pentru «pachete»", Tariceanu i-a dat ieri replica. "Se vede ca unii reprezentanti ai PSD, precum Adrian Nastase, despre care nu stiu daca a avut mandat sa vorbeasca in numele partidului, se situeaza cu consecventa pe o pozitie antireformista si antidemocratica", a spus premierul. "Domnul Tariceanu este foarte suparat pe viata, pe alegerile anticipate.(...) In legatura cu cursurile de invatamant politic comunist, eu cred ca dansul a fost cel care a fost acolo, eu in nici un caz nu am participat la asa ceva", a fost contrareplica lui Nastase.

    Abuzuri - Plangere PSD la Strasbourg

    Liga alesilor locali din PSD se va adresa Congresului Puterilor Locale si Regionale de la Strasbourg si Comisiei Europene privind "abuzurile" actualei puteri impotriva unor autoritati locale din PSD, demise in urma unei presupuse incompatibilitati, a anuntat ieri presedintele CJ Suceava, Gavril Marza. El a aratat ca prin ordinele de incetare a mandatului unor vicepresedinti sau presedinti PSD de consilii judetene care sunt membri ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), actuala putere comite "un abuz". Mirza spune ca nu exista nici o incompatibilitate intre functiile de presedinte sau vicepresedinte de consilii judetene si cea de membru al ATOP.
    ×
    Subiecte în articol: politic psd