x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

26 Mai 2005   •   00:00


  • 27 mai 2005
  • Demisie - Traian Dobre a trecut la PNL

    Dupa o saptamana de ezitari, deputatul Traian Dobre a anuntat ca demisioneaza din PSD. El s-a inscris in PNL, partidul din care a facut parte acum 15 ani. Dobre a precizat ca la inceputul saptamanii viitoare urmeaza sa isi prezinte demisia din grupul parlamentar PSD. Aceasta declaratie vine la numai o saptamana dupa ce un alt coleg al sau, senatorul Neculai Apostol, a demisionat din PSD.

    Cazul Hayssam - Se cer verificari in tot PSD

    PSD Bucuresti saluta initiativa liderului partidului, Mircea Geoana, si a Comisiei de Integritate Morala de a verifica contactele pe care membri ai PSD le-au avut cu oameni de afaceri controversati, dar precizeaza ca vor considera sincer si util demersul, cand va fi extins la tot partidul. Membrii PSD Bucuresti se declara insa "dezamagiti"de politizarea excesiva a cazului Omar Hayssam, "mai mult din motive de imagine". Ei sustin ca ultimul lucru de care pot fi acuzati este acela ca au fost colegi cu unul sau altul dintre cei a caror moralitate a adus grave prejudicii PSD.

    Tariceanu - Remanierea mai asteapta

    Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca remanierea guvernamentala este una din prerogativele primului-ministru, dar nu a precizat momentul in care va fi luata o astfel de masura. "Aceasta optiune va fi exercitata atunci cand va fi necesara, si cand va fi necesara va voi anunta", a sustinut Tariceanu. Intrebat daca a discutat despre remaniere cu presedintele Traian Basescu, Tariceanu nu a confirmat, mentionand ca discutiile lor au inclus foarte multe subiecte. (Aniela Nine)

    Senat - Scutiri de la plata rovinietei

    Masinile MApN, MAI, ale Ambulantei si cele folosite de persoanele cu handicap locomotor vor fi exceptate de la plata rovinietei, incepand cu data de 1 iulie 2005, prevede o initiativa legislativa a udemeristului Gyorgy Frunda, adoptata ieri de Senat. In plus, se prevede posibilitatea ca utilizatorii romani si straini, posesori de autoturisme, sa achite rovinieta in functie de durata de utilizare a retelei de drumuri nationale, adica: o zi, o saptamana, o luna, sase luni si un an. Dupa adoptarea acestei legi, sedinta de plen s-a suspendat din lipsa de cvorum. (Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: politic psd