x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe: PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri

Stroe: PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri

24 Iun 2022   •   12:32
Stroe: PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri

PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe: „Ele au funcționat și le vom susține și mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie”.

„Păstrați cota unică care a adus prosperitate. Nu introduceți taxe noi care ar descuraja noi investiții. Mențineți sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci și companiile. Mesajele sunt simple și vin de la investitorii străini și de la tot mediul de afaceri. E unanimitate. Scrisoarea lor publică conține semnăturile aproape tuturor marilor asociații de investitori, români și străini. PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri, pentru că ele au funcționat și le vom susține și mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie”, scrie pe Facebook Ionuț Stroe.

El afirmă că liberalii apreciază susținerea care vine dinspre marii investitori străini și români pentru ideile și măsurile economice promovate constant de PNL

„Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă inițiatiava. Și le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare”, încheie Stroe.

Mediul de afaceri cere statului un sistem de impozitare simplu și esențial pentru creșterea economică, care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, precum și reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, precum și reducerea cheltuielilor statului.

Mediul de afaceri reunit prin Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comerț Olandeză R omână (NRCC), Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Bilaterala Eleno-Română (HRCC), Camera de Comerț pentru Belgia, Luxemburg, România şi Moldova (BEROCC) recomandă câteva direcții pentru măsuri fiscale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ionut stroe