x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sturzu (PSD): Apropiaţii preşedintelui au căutat să îngenuncheze Justiţia; Băsescu ar trebui să îşi dea demisia

Sturzu (PSD): Apropiaţii preşedintelui au căutat să îngenuncheze Justiţia; Băsescu ar trebui să îşi dea demisia

de Agerpres    |    20 Iun 2014   •   16:33
Sturzu (PSD): Apropiaţii preşedintelui au căutat să îngenuncheze Justiţia; Băsescu ar trebui să îşi dea demisia

Deputatul PSD Mihai Sturzu consideră că apropiaţii lui Traian Băsescu s-au folosit de Justiţie în bătăliile politice şi că şeful statului "ar trebui să îşi dea demisia" pentru ceea ce ar fi făcut fratele său.

"Macovei, Iohannis şi Antonescu susţin un regim corupt. Ce se întâmplă zilele acestea ne demonstrează cât de independentă este Justiţia şi cine îşi doreşte cu adevărat o Justiţie independentă! Monica Macovei şi restul talibanilor portocalii, atât politicieni cât şi jurnalişti, Klaus Iohannis, Crin Antonescu şi restul 'politicienilor de dreapta', au promovat subiectul independenţei Justiţiei, i-au declarat iubire veşnică, dar asta doar atunci când a fost vorba de campania electorală sau au vrut să îşi atace adversarii. Acum, când e vorba de oameni din familia preşedintelui Băsescu, când fratele acestuia este reţinut de DNA, toţi cei pe care i-am menţionat mai devreme caută să se ascundă", susţine Sturzu, preşedintele TSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, "Monica Macovei nu a făcut scandal în Parlamentul European, să solicite demisia preşedintelui Băsescu pentru că fratele său a luat o sumă foarte mare de bani pentru a interveni în Justiţie".

"Nu l-am văzut pe Iohannis să ceară demisia partenerului său din umbră, cât despre Antonescu, principala sa grijă este PSD, nu faptul că justiţia este grav afectată de faptul că fratele celui care numeşte în funcţie judecători şi procurori este implicat într-un astfel de scandal", adaugă Sturzu.

În opinia preşedintelui TSD, Macovei, Iohannis şi Antonescu "ar trebui să se uite în propria grădină şi să spună care e povestea lui Marian Căpăţână şi cum e cu banii daţi de Bercea Mondial pentru campaniile electorale ale PDL".

"Aceşti oameni nu au luptat pentru independenţa Justiţiei, ci doar s-au folosit de acest subiect în bătăliile lor politice. Românii văd acum cine sunt cu adevărat şi cum o parte din ei, şi aici mă refer în special la foşti şi actuali membri ai PDL şi apropiaţi ai lui Traian Băsescu, au căutat să îngenuncheze Justiţia, nu să o elibereze. Mircea Băsescu a putut face ceea ce a făcut doar pentru că fratele său este Preşedintele României, iar din acest motiv Traian Băsescu ar trebui să îşi dea demisia", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: mihai sturzu mircea basescu