x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Suma forfetara - 75 de milioane de lei pe cap de senator

Suma forfetara - 75 de milioane de lei pe cap de senator

de Aniela Nine    |    26 Apr 2006   •   00:00
Suma forfetara - 75 de milioane de lei pe cap de senator

O data cu intrarea in vigoare a prevederilor din Legea privind statutul deputatilor si senatorilor, senatorii vor trebui sa se ocupe in mod cat se poate de direct de cheltuielile efectuate la birourile de circumscriptie (foto). Conform prevederilor referitoare la suma forfetara, fiecare dintre ei vor primi lunar pentru birourile teritoriale o suma, echivalenta cu o indemnizatie si jumatate bruta a parlamentarului, adica aproximativ 75 de milioane de lei, pentru a carei cheltuire vor trebui sa prezinte documente justificative.

PROPUNERI. Biroul Permanent al Senatului a primit ieri un memorandum in care se solicita adoptarea normelor de utilizare a sumei forfetare, urmand ca in cursul acestei saptamani senatorii sa vina cu propuneri de modificare a acestora, iar proiectul rezultat va fi supus aprobarii plenului reunit al camerelor. Numai ca senatorii, cel putin o mare parte din cei care au participat la sedinta, nu s-au declarat prea incantati de aceasta "insarcinare" pe care o vor primi, facandu-se auzite voci care au considerat-o drept o complicare neavenita a activitatii lor.

PREVEDERI. Conform acestor norme, senatorii au posibilitatea sa opteze fie pentru a primi banii in numerar de la casieria Senatului, fie pentru a deschide, pe numele sau sau al biroului senatorial, un cont la o anumita banca. Sunt stabilite si limite maxime din suma forfetara pentru anumite cheltuieli, cum ar fi 20% pentru carburanti, 15% pentru furnituri de birou sau 7% pentru cheltuielile de protocol. Economiile realizate in luna anterioara se reporteaza pentru luna urmatoare, iar cele realizate la sfarsitul anului vor fi varsate la buget. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic