x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Suparare in PNL - "Basescu sa stea deoparte"

Suparare in PNL - "Basescu sa stea deoparte"

de Monica Iordache Apostol    |    11 Oct 2005   •   00:00
Suparare in PNL  -  "Basescu sa stea deoparte"

Liberalul Ludovic Orban s-a enervat ca presedintele Basescu a desfiintat proiectul Aliantei D.A. de a-i schimba pe sefii pesedisti ai Consiliilor Judetene.

Liberalii s-au enervat ca presedintele Basescu a desfiintat proiectul Aliantei D.A. de a schimba sefii pesedisti ai Consiliilor Judetene. In schimb, democratii l-au aprobat pe seful statului si au lasat sa se inteleaga ca asta ar rezolva problema din Parlament.

Ecoul afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia sefii Consiliilor Judetene nu ar trebui schimbati in timpul mandatului, adica pana in 2008, s-a auzit abia ieri. Liberalii si democratii s-au incaierat, in sedinta Consiliului de Coordonare al Aliantei D.A., din cauza ca Basescu a doborat dintr-o singura declaratie un proiect pe care aliatii se straduiesc sa il promoveze de cateva luni bune. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a sarit primul la gatul colegilor de Alianta, cerandu-le sa-i transmita lui Basescu sa nu se mai amestece in treburile lor. Potrivit unor surse, Orban s-a aratat iritat ca seful statului a neglijat o decizie a conducerii Aliantei de schimbare a sefilor pesedisti ai Consiliilor Judetene si ca democratii si-au schimbat si parerea dupa interventia lui Basescu.

AU PICAT DE FRAIERI. "Este inacceptabila aceasta pozitie a presedintelui. Noi i-am sanctionat pe presedintii de CJ care au participat la intalnirea de la Mamaia, unde au semnat un document alaturi de PSD (in care se sustinea amanarea pana in 2008 a schimbarii modalitatii de alegere si revocare a sefilor CJ - n.r.), iar acum trebuie sa ne modificam punctul de vedere", a declarat liderul PNL Bucuresti si in fata presei.

ISTORIA CONTRELOR. Liberalii si-au amintit imediat ca nu este pentru prima data cand presedintele a pus bete in roate proiectelor Aliantei si au invocat momentul in care acesta a declarat ca schimbarea presedintilor celor doua Camere nu este o prioritate. Si asta in conditiile in care chiar el a dat semnalul luptei impotriva PSD in Parlament. Liberalii si-au varsat nervii si pe ministrul Integrarii, Anca Boagiu, careia i-au reprosat ca a aruncat in derizoriu acest proiect declarand ca lupta pentru putere din Parlament va afecta aderarea la UE.

IN COADA DE PESTE. In consecinta, aliatii au decis sa-si acorde un ragaz de inca zece zile pentru a mai "analiza" subiectul, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a spus insa ca o decizie privitoare la administratia publica va putea stimula rezolvarea mai rapida a problemei Regulamentului la cele doua Camere. Declaratia lui Videanu alimenteaza astfel zvonurile potrivit carora Alianta PNL-PD si PSD au cazut la pace, primii renuntand la schimbarea presedintilor PSD de CJ, iar unii parlamentari ai Opozitiei sa ajute la schimbarea lui Nastase si Vacaroiu. Liderul PSD, Mircea Geoana a negat insa ieri existenta unor discutii pe aceasta tema.

PALOMA, MARUL DISCORDIEI
Ludovic Orban le-a cerut iar democratilor sa o schimbe pe secretarul de stat Paloma Petrescu de la Ministerul Educatiei. Potrivit unor surse, Orban ar fi amenintat ca daca ministrul Mircea Miclea nu le demite pe Paloma Petrescu si pe sefa Inspectoratului de Invatamant din Bucuresti, Daniela Nedelcu, va face o conferinta de presa in care va arata ca acestea promoveaza membrii PSD in invatamantul din Capitala. Cele doua au fost numite in functii pe vremea guvernarii PSD, iar liberalii au acuzat in repetate randuri ca au fost mentinute la sugestia lui Basescu.

14 LEGI NOI
Guvernul isi va asuma raspunderea pentru pachetul de legi privind reforma in Sanatate cel mai probabil la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. "Este vorba despre legea spitalelor, a farmaciei, a asigurarilor sociale de sanatate si a asigurarilor suplimentare de sanatate. Unele dintre acestea vor fi legi noi, iar la altele, cum este cazul legii spitalelor, se vor introduce reglementari privind conflictul de interese, clasificarea unitatilor spitalicesti si alte noutati", a mentionat Nicolaescu, precizand ca este vorba de 14 legi.
×
Subiecte în articol: basescu politic psd