x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Băsescu trebuie să înţeleagă că a venit vremea să părăsească cea mai înaltă demnitate din stat

Tăriceanu: Băsescu trebuie să înţeleagă că a venit vremea să părăsească cea mai înaltă demnitate din stat

25 Iun 2014   •   11:10
Tăriceanu: Băsescu trebuie să înţeleagă că a venit vremea să părăsească cea mai înaltă demnitate din stat

Preşedintele Traian Băsescu tratează 'cu dispreţ suveran' Parlamentul şi îl ignoră ca instituţie în declaraţiile sale, a afirmat şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, miercuri în plenul reunit al celor două Camere.

"Ştim din declaraţia făcută luni la Palatul Cotroceni că nu-şi va prezenta demisia de onoare indiferent de votul nostru. Ştim că domnia sa tratează cu dispreţ suveran Parlamentul, că îl ignoră ca instituţie în declaraţiile sale, că a vrut să-l reducă la tăcere şi să-l transforme într-o formă fără fond", a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, orice vot contra sau abţinere în ceea ce priveşte declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui 'se constituie într-o aprobare tacită a situaţiei'.

"Votul nostru de astăzi poate fi considerat, dincolo de orice îndoială, ca un test al exigenţei noastre în lupta cu corupţia, cu toleranţa faţă de acest flagel care a cuprins familia preşedintelui României, vot care va fi interpretat atât în ţară, cât şi în străinătate ca un gest politic semnificativ, ca un gest concret în favoarea respectului faţă de instituţiile statului. Orice vot contra şi orice manifestare de abţinere se constituie într-o aprobare tacită a situaţiei şi a imaginii incompatibile cu statutul funcţiei de preşedinte al României", a afirmat Tăriceanu.

"Prestigiul instituţiei preşedintelui României a fost grav afectat. Prin votul nostru, preşedintele va trebui să înţeleagă ca a venit vremea să părăsească cea mai înaltă demnitate din stat pe care a coborât-o la un nivel inacceptabil", a mai spus preşedintele Senatului.

×