x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu - Bulgaria, factor de risc pentru aderarea Romaniei

Tariceanu - Bulgaria, factor de risc pentru aderarea Romaniei

05 Oct 2005   •   00:00
Tariceanu - Bulgaria, factor de risc pentru aderarea Romaniei

Capacitatea Romaniei de a inregistra progrese in procesul de aderare la UE este tratata cu mult optimism de oficialii europeni, existand insa riscul unor probleme in cazul in care Bulgaria nu va recupera intarzierile acumulate, a afirmat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu (foto).

Intr-o emisiune a postului Radio Romania Actualitati, seful Guvernului a amintit ca decizia privind aderarea la Uniunea Europeana va fi una comuna s atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, aratand, totodata, ca statul vecin se confrunta cu probleme "care au atins un nivel extrem de ingrijorator" in ceea ce priveste crima organizata.

"Problema Romaniei este privita cu mult optimism pentru capacitatea de a realiza progrese. Va trebui sa vedem daca Bulgaria, unde exista o serie de intarzieri, nu va crea probleme. Trebuie sa manifestam solidaritate fata de vecini - care inainte erau in fata noastra la indeplinirea angajamentelor, sa-i ajutam sa indeplineasca angajamentele, pentru a intra impreuna in UE", a spus Tariceanu la postul public de radio.

CLAUZA. El a apreciat ca raportul de tara al Comisiei Europene, din luna octombrie, va fi preponderent pozitiv, decizia finala privind amanarea aderarii prin introducerea clauzei de salvgardare urmand insa sa fie adoptata in luna aprilie a anului viitor.

×
Subiecte în articol: politic