x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu despre autonomie: Declaratiile lui Marko Bela - "neadecvate"

Tariceanu despre autonomie: Declaratiile lui Marko Bela - "neadecvate"

de Aniela Nine    |    27 Sep 2006   •   00:00

La patru zile dupa declaratiile vicepremierului Marko Bela de la Miercurea-Ciuc privind realizarea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, primul-ministru a reactionat.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Tariceanu a catalogat unele dintre afirmatiile colegului sau de cabinet ca fiind "neadecvate" si a precizat ca nu a primit nici un fel de prezentare oficiala din partea UDMR a intentiilor sale, "asa cum ar fi fost firesc".
"In legatura cu aceste afirmatii, primul-ministru reafirma convingerea sa si a Guvernului Romaniei ca aprofundarea autonomiei nu poate pune in discutie sub nici o forma principiile integritatii si suveranitatii, asa cum sunt ele consfintite de Constitutie", se arata in comunicatul respectiv, adaugandu-se ca "definirea si promovarea altor forme de autonomie bazate pe criterii etnice sunt initiative depasite in raport cu realitatea europeana".
Tot ieri, PRM a anuntat, conform Mediafax, ca a decis introducerea unei motiuni simple in Senat pe tema "declaratiilor separatiste si anticonstitutionale" facute de Marko Bela, cerand destituirea vicepremierului.

×
Subiecte în articol: politic