x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu l-ar vrea pe Iohannis candidat la preşedinţie

Tăriceanu l-ar vrea pe Iohannis candidat la preşedinţie

de Monica Iordache Apostol    |    21 Apr 2010   •   00:00

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Antena 2, că l-ar vrea pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie în 2014.

Tăriceanu a fost întrebat, în emisiunea "Vorbe grele", dacă îl  vede pe Iohannis în postura de premier în locul lui Emil Boc, având în vedere că primarul Sibiului a declarat că mai este dispus să ocupe o asemenea funcţie. Fostul premier a răspuns că Iohannis ar face faţă acestei responsabilităţi, dar ar fi mai bine să fie viitorul preşedinte, întrucât are "anvergură europeană şI ar fi singurul detaşat de presiunile şI interesele politice meschine".

Liderii PNL nu au vorbit până acum despre un alt candidat la Preşedinţie, pentru 2014, în afară de Crin Antonescu, preşedintele liberal dorindu-şi el însuşi să mai intre în cursa prezidenţială încă o dată. Apariţia lui Iohannis în mijlocul politicii de la Bucureşti a fost însă provocată chiar de Antonescu, acesta propunându-l premier, cu susţinerea unei coaliţii PNL-PSD, după ce Guvernul Boc II a fost demis printr-o moţiune de cenzură.


×
Subiecte în articol: politic