x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu lansează Grupul pentru salvarea liberalismului: Este un semnal de alarmă pentru derapajele PNL

Tariceanu lansează Grupul pentru salvarea liberalismului: Este un semnal de alarmă pentru derapajele PNL

12 Iun 2014   •   07:57
Tariceanu lansează Grupul pentru salvarea liberalismului: Este un semnal de alarmă pentru derapajele PNL
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images
UPDATE 15:22 - Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a declarat, în cadrul lansării Grupului de Inițiativă pentru păstrarea identității liberale că această formaţiune a fost creată pentru a apăra ideile şi convingerile liberale în România.

"Ideea liberala ne aduna pe toti astazi aici. Putem fi liberali si in afara PNL. Suntem aici dintr-un motiv de constiinta. Ce s-a intamplat in PNL in ultimele saptamani ne-a tulburat. Suntem aici dintr-o ingrijorare, din necesitatea de a apra ideile si convingerile liberale in Romania. Aceste valori sunt puse in pericol", a spus Daniel Barbu.

Printre cei care participă la eveniment se numără Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu.
------------------------------------

Evenimentul de constituire a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale va avea loc joi, anunţă senatorul Călin Popescu-Tăriceanu. "În ultimul timp existenţa liberalismului din România a fost pusă sub semnul întrebării de o serie de decizii eronate. Deoarece încă mai sunt oameni care cred în valorile şi principiile liberale şi care cred în salvarea liberalismului în România, vă invităm la evenimentul de constituire a 'Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale", a declarat Tăriceanu.

"Pot să o iau în calcul (o candidatură independentă la prezidenţiale - n.r.), dar e prea devreme acum ca să mă pronunţ în această direcţie. În momentul de faţă, sunt focalizat pe ceea ce se întâmplă în PNL, pe această problemă. Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment, mă refer la abaterile de la stătut, la deciziile privitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară la nivelul Parlamentului European", a mai spus Tăriceanu.


×