x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, scrisoare către liberali: Continuaţi linia politică începută în 2007-2008

Tăriceanu, scrisoare către liberali: Continuaţi linia politică începută în 2007-2008

02 Iun 2014   •   13:54
Tăriceanu, scrisoare către liberali: Continuaţi linia politică începută în 2007-2008
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un apel către membrii PNL în care le cere să continue linia politică începută în 2007-2008, adică "izolarea lui Traian Băsescu" şi întreruperea oricărei colaborări cu partidele în care acesta are influenţă.

"Chemarea mea este aceea de a continua linia politică începută în 2007-2008, care până acum a fost urmată cu consecvenţă şi a salvat PNL: izolarea lui Traian Băsescu, refuzul oricărei colaborări cu acesta până la încheierea carierei sale politice şi respingerea oricărui compromis cu oamenii politici strâns legaţi de el. Partidul Naţional Liberal trebuie să rămână partidul liberalilor români", susţine Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Fostul premier spune că deciziile finale cu privire la orice fuziune a PNL cu alte partide şi la programul de guvernare trebuie luate în cadrul Congresului PNL, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie, când va fi aleasă şi noua conducere a partidului.

'Fac apel la conducerea PNL, la liderii de la nivel local şi central să reflecteze serios asupra identităţii politice a PNL. Să asculte mesajele transmise de simpatizanţi, de membri, de primari, de aleşii locali. Să se gândească din nou la tot ceea ce ştiu despre istoria partidului, despre realizările sale, despre destinul său istoric. Să se gândească din nou dacă doresc ca la alegerile din toamnă să fie în tabăra lui Traian Băsescu sau nu', mai susţine Tăriceanu.

De asemenea, el îi acuză pe liderii PNL că impun decizii politice prin constrângere, ameninţări, şicane sau prin blocarea accesului în sedii a tuturor celor care 'nu sunt de acord cu renunţarea la numele şi tradiţiile partidului'.

'Cer ferm fostului preşedinte Antonescu şi grupului care îl înconjoară să-şi recapete decenţa şi luciditatea politică şi să nu facă demersuri nestatutare, lipsite de legitimitate şi de validitate în sensul continuării acţiunilor de abandonare a liberalismului şi aderare la PPE', se arată în mesajul lui Tăriceanu, pentru care, în prezent, 'PNL trăieşte un moment de răscruce în istoria liberalismului românesc', la 139 de ani de la înfiinţarea sa.

×