x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleșcanu a depus jurământul în calitate de ministru de Externe

Teodor Meleșcanu a depus jurământul în calitate de ministru de Externe

10 Noi 2014   •   14:15
Teodor Meleșcanu a depus jurământul în calitate de ministru de Externe

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a spus că a trimis Președinției propunerea ca Teodor Meleșcanu să ocupe portofoliul Externelor, rămas vacant în în urma demisiei lui Titus Corlățean.

Victor Ponta a precizat că a primit un punct de vedere din partea fostului ministru de Externe, Titus Corlățean, și a echipei sale un punct de vedere asupra măsurilor legale prin care să fie fluidizată procedura de vot la secțiile de votare din străinătate.
Ponta a subliniat din nou latura politică care a deturnat sensul campaniei electorale și al alegerilor, prin presiunile inadmisibile și inacceptabile făcute de Traian Băsescu și Klaus Iohannis prin care se solicita ministerului de Extene încălcarea dispozițiilor legale, care au ca finalitate contestarea rezultatelor votului din al doilea tur de scrutin.

Teodor Meleșcanu a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este onorat de propunerea premierului și că a acceptat să preia funcția de ministru de Externe. Meleșcanu a precizat că va face tot ceea ce se poate face în limitele legalității pentru ca toți românii din diaspora să-și exercite dreptul constituțional la vot. 
Meleșcanu a spus că va solicita BEC, în scris, toate informațiile privind măsurile legale ce pot fi luate pentru îndeplinirea condițiilor optime în secțiile de votare din străinătate.
De asemenea, Meleșcanu a mai declarat că numirea sa nu a fost legată de înscrierea sa în PSD și că statutul său de membru autosuspendat din PNL și de independent nu s-a modificat.

UPDATE. Traian Băsescu a semnat numirea lui Teodor Meleșcanu în funcția de ministru de Externe, acesta depunând jurământul la Palatul Cotroceni.

×