x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru de Externe

Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru de Externe

10 Noi 2014   •   11:04
Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru de Externe

După cum estimau surse politice, Titus Corlățean a anunțat că și-a depus mandatul de ministru de Externe. Demisia a fost făcută publică într-o declarație de presă susținută la sediul MAE.

Corlățean a precizat că decizia a fost luată după ce ministerul pe care îl conduce a fost pus în situația de a încălca legea, în problema înființări unor noi secții de votare în străinătate.

Titus Corlățean a spus că ministerul a fost pus în această situație de către acțiunile Biroul Electoral Central, care a dovedit ambiguitate.

Mai întâi, în Hotărârea emisă de BEC în 4 noiembrie, document cu forță juridică, nu este notificată posibilitatea înființării secțiilor de votare în străinătate. Apoi, într-un comunicat de presă, primit pe fax, în cursul zilei de vineri, la ora 23,58, BEc specifică faptul că nu există impedimente în această privință.

Corlățean a spus că MAE își menține integral poziția că nu există bază legală pentru suprimentarea numărului de secții de votare în străinătate și astfel nu poate încălca legea și legalitatea din considerente politice, pentru a face pe plac lui Traian Băsescu și lui Klaus Iohannis și a oferi motive pentru contestarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Premierul Victor Ponta a acceptat demisia lui Corlățean.


×