x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: PMP militează pentru un pol anti-PSD în perspectiva alegerilor europarlamentare

Tomac: PMP militează pentru un pol anti-PSD în perspectiva alegerilor europarlamentare

03 Aug 2018   •   15:20
Tomac: PMP militează pentru un pol anti-PSD în perspectiva alegerilor europarlamentare

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat vineri, la Tulcea, că a discutat informal cu reprezentanţii altor partide pentru crearea unui pol anti-PSD în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor.

"Nu au existat discuţii oficiale. Pot să vă spun însă că am avut discuţii informale cu reprezentanţii celorlalte partide în care ne-am exprimat argumentele cu privire la necesitatea acestui pol anti-PSD. Cu cât mai repede se va crea acest pol, cu atât mai convingător va fi mesajul nostru inclusiv pentru primele alegeri pe care le avem anul viitor. În mod clar, un pol politic anti-PSD va obţine mai multe mandate decât PSD, iar acestea vor fi un argument pentru cetăţeni că în România se creează o alternativă sănătoasă la actuala guvernare", a declarat presei deputatul Tomac după deschiderea şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP.

În opinia lui, polul anti-PSD trebuie creat în această toamnă, în perspectiva alegerilor europarlamentare.

De altfel, şi în timpul deschiderii reuniunii găzduite de Tulcea, preşedintele PMP a subliniat necesitatea coagulării forţelor politice din actuala opoziţie parlamentară şi a susţinut necesitatea schimbării actualului premier, în contextul în care, anul viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"În an Centenar, pentru o clasă politică responsabilă, pentru un guvern care urmăreşte promovarea interesului naţional era vital ca România, în perioada cât deţine preşedinţia Consiliului UE, să reuşească să tracteze şi mai mult Republica Moldova spre UE. Puteam considera din start că este o reuşită pentru noi dacă, în timpul acestei preşedinţii, convingeam toată Europa să accepte semnarea unei cereri de aderare a Republicii Moldova la UE. În caz contrar, vom avea parte de o preşedinţie previzibilă, cu multe gafe, aşa cum a debutat ea în turneul excepţional desfăşurat de doamna Dăncilă în Balcani. Credem că se impune o evaluare cinstită din partea tuturor factorilor politici cu privire la numele premierului care trebuie să rămână în funcţie şi din ianuarie 2019", a mai spus preşedintele PMP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac