x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac susţine că Dragnea l-a revocat pe ministrul Educaţiei, la "cererea expresă" a UDMR

Tomac susţine că Dragnea l-a revocat pe ministrul Educaţiei, la "cererea expresă" a UDMR

27 Sep 2018   •   16:23
Tomac susţine că Dragnea l-a revocat pe ministrul Educaţiei, la "cererea expresă" a UDMR

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că liderul social-democraţilor l-a demis pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa, la "cererea expresă" a UDMR, pentru o ordonanţă privind folosirea limbii oficiale a statului român în clasele minorităţilor naţionale, şi în acest fel Liviu Dragnea îşi asigură "un nenorocit de vot" în Parlament spre a trece legile "pentru interesul lui şi numai al lui". 

"Dragnea ne vinde bogăţiile ţării, ne scoate din Europa, face trafic cu limba română, iar noi încă visăm la opoziţia unită? Imediat ce Kelemen Hunor a dat semne de supărare pentru o ordonanţă privind folosirea limbii oficiale a statului român în clasele minorităţilor naţionale, Dragnea s-a grăbit să-l împace. L-a chemat la ordine pe ministrul Educaţiei şi l-a revocat pe loc. L-a aruncat din Guvern, ca pe o măsea stricată, la cererea expresă a UDMR. Totul, pentru un nenorocit de vot, în Parlament, spre a trece legile dictate de el, pentru interesul lui şi numai al lui. Aşa ajungem ca, pe mâna lui Dragnea, să ne jucăm ţara şi să umilim limba română în învăţământ. Ne batem joc de Constituţia României, de valorile noastre identitare doar ca să-i facem pe plac unui mic dictator. Ne îngropăm ca naţiune pentru a ne face preş în faţa acestui personaj toxic. Şi, în acest timp, ce facem noi, ăştia care tot clamăm că ne pasă de ţara noastră? Aşteptăm să pice de la sine Guvernul Dăncilă?", a scris Tomac pe Facebook. 

El a făcut din nou un îndemn către Opoziţie pentru o moţiune de cenzură: "Fac încă un apel la opoziţie. Hai cu moţiunea de cenzură, să salvăm ce se mai poate!" AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac