x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tombolă pentru vot

Tombolă pentru vot

de Dana Lepadat    |    02 Iun 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PNL, deputat în Parlamentul României şi candidat pe listele pentru europarlamentare din partea liberalilor, Ludovic Orban a prezentat ieri la Focşani un pliant prin care îi acuză pe cei de la PD-L că încalcă legea dând mită lectorală.



Liberalul a declarat că democrat-liberalii încearcă să-i mituiască pe cetăţeni cu maşini şi electrocasnice în schimbul voturilor din 7 iunie printr-o tombolă cu premii, ascunsă în spatele unei asociaţii aparent independente, MOLDOVA 2006, dar susţinute pe faţă de PD-L. "PD a lansat în Moldova, sub adăpostul unei asociaţii MOLDOVA 2006, o tombolă cu regulament, cu tot ce trebuie, prin care cei care vin să voteze cu PD-L, la vot li se promit diverse obiecte cum ar fi o Dacia, biciclete, televizoare, aspiratoare... Acest lucru reprezintă, în conformitate cu legea, mită electorală şi constituie infracţiune făcută la vedere pe site, prin media. Mergi la vot şi câştigi cu tombola: acesta este sloganul şi proba: campanie sustinuta de PD-L, adică, practic, ei vor să fure alegerile....", a declarat Ludovic Orban, citând din pliantul campaniei organizate de Asociaţia Moldova şi susţinută de PD-L.  
 
"Mucles" pentru PD-L
Liberalul Ludovic Orban a făcut referire şi la schimbarea legii privind numirea preşedinţilor secţiilor de votare pentru alegerile europarlamentare, când i-a acuzat pe democrat-liberali că fură alegerile. Întrebat de acţiunea PD-L, dar şi a PNL, filialele Vrancea, de a sesiza Biroul Electoral Judeţean şi Comisia de Disciplină a Înalţilor Funcţionari Publici privind faptul că actualul prefect de Vrancea, Raluca Dan, a refuzat cererile unor jurişti pentru selecţia de preşedinţi de secţii de votare şi pentru că aceasta nu a efectuat nici tragerea la sorţi prevăzută în lege, iar preşedinţii de secţii de votare provin din rândurile PSD, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că democraţii nu ar trebui să facă comentarii, întrucât au aprobat modificarea legii în parlament. "Mucles pentru PD-L. Când le-am zis în Parlament să nu votăm modificarea legii au tăcut, că aşa le-a zis Boc. Că Boc se înţelesese cu Geoană să fure alegerile. PSD şi PD pregătesc o fraudă electorală. Altfel nu se poate explica premeditarea din lege, urmată de acţiunea concretă în privinţa desemnării unor membri PD şi PSD de vază ca preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. Acest lucru încalcă grav legea şi creează premiza că oamenii de partid, în loc să asigure corectitudinea alegerilor, vor fi însărcinaţi de partidele care îi trimit în mod ilegal să fure alegerile", a mai declarat Orban la Focşani.

×
Subiecte în articol: politic