x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Toţi judecătorii care au avut legătura cu dosarul “Telepatia – Dan Voiculescu”, ţinta unor dosare penale pregătite din timp

Toţi judecătorii care au avut legătura cu dosarul “Telepatia – Dan Voiculescu”, ţinta unor dosare penale pregătite din timp

04 Mai 2014   •   18:26
Toţi judecătorii care au avut legătura cu dosarul “Telepatia – Dan Voiculescu”, ţinta unor dosare penale pregătite din timp

Toti judecatorii care au avut legatura cu dosarul “Telepatia – Dan Voiculescu” sunt tinta unor dosare penale pregatite din timp si care pot fi oricand activate, scrie Lumea Justitiei (luju.ro). Magistratii Viorica Dinu si Stan Mustata au fost deja arestati. Judecatoarea Gratiela Constantin de la TMB, care l-a condamnat la fond pe Voiculescu, este “marcata” in dosarul judecatoarei arestate Viorica Dinu. La fel si Ioana Sipoteanu, cea care i-a repartizat Gratielei Constantin dosarul “Telepatia”. Coincidente peste coincidente in dosarul “Telepatia”, in care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Numele tuturor judecatorilor care au intrat pana acum in aceasta cauza, cu o singura exceptie, apar in dosare ale DNA, iar unii dintre ei au sfarsit prin a ajunge in spatele gratiilor. Marti, 29 aprilie 2014, a fost arestat judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti. Cu un an inainte a fost arestata si judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, cea caruia ii fusese repartizat initial la fond dosarul lui Voiculescu. Ce sa vedeti insa, si numele judecatoarei de la Tribunalul Bucuresti, Monica Gratiela Constantin, care l-a condamnat pe Voiculescu la 5 ani, apare intr-un rechizitoriu DNA. La fel ca si cel a judecatoarei care a repartizat dosarul catre Gratiela Constantin.

Pana acum, in cazul ultimelor doua judecatoare, nu exista nicio informatie din care sa rezulte ca acestea ar fi cercetate de DNA sau ca ar fi comis vreo fapta de coruptie. Numele lor insa au fost aruncate in rechizitoriul judecatoarelor Viroica Dinu si Antonela Costache, prin intermediul a diverese declaratii ale unor inculpati sau martori, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Stan Mustata, cel care era mentionat in referatul de arestare al judecatoarei CAB Veronica Cirstoiu, publicat de presa. Cert este ca, asa cum mentionam mai devreme, toti judecatorii care au avut legatura cu dosarul lui Voiculescu sunt amintiti in diverese documente ale procurorilor Laurei Codruta Kovesi (foto). Cam strainie coincidenta.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare lista judecatorilor care au facut parte din completele care au judecat dosarul lui Dan Voiculescu si care apar in diverse dosare aflate la DNA:

Viorica Dinu – Dosarul lui Dan Voiculescu a fost repartizat catre aceasta judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, pentru discutarea pe fond a cauzei. Asa cum a amintit si Stan Mustata, Viorica Dinu a fost arestata chiar in timp ce judeca dosarul lui Voiculescu. In martie 2013. Iar de atunci se afla dupa gratii. Dinu a fost arestata in 15 martie 2013, alaturi de colega sa de la Tribunalul Bucuresti Antonela Anemary Costache. DNA a acuzat-o de trafic de influenta si luare de mita, iar intre timp aceasta a fost trimisa in judecata.

Stan Mustata – Judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti a fost retinut marti, 29 aprilie 2014, si apoi arestat de colegul sau Mihai Oprescu. Mustata a fost ridicat de acasa, chiar in ziua in care urma sa judece un nou termen din dosarul “Telepatia” al lui Voiculescu. Stan Mustata este acuzat de constituire de grup infractional organizat, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, luare de mita si trafic de influenta.

Monica Gratiela Constantin – Judecatoarea de la Tribunalul Bucuresti a fost cea care l-a condamnat, la fond, pe Dan Voiculescu la 5 ani de inchisoare in dosarul “Telepatia”. Pana acum, nu exista nicio informatie publica in legatura cu vreun dosar de coruptie al acesteia. Totusi, numele ei apare intr-un dosar al DNA, fiind aruncat “in treacat”, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Stan Mustata, cel care iata a ajuns in arest.

Monica Gratiela Constantin este amintita intr-o declaratie data la DNA, in dosarul Vioricai Dinu si Antonelei Costache, de Peter Fodor, fost grefier-sef la Sectia a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, ajuns intre timp judecator la Judecatoria Deva. Acesta le-a spus procurorilor DNA ca repartizarea aleatorie era realizata de trei judecatori, printre care si Gratiela Constantin, atunci cand lipsea de la serviciu Antonela Costache: “In cazul in care martorul si Antonela Costache lipseau de la serviciu, repartizarea aleatorie era realizata de catre doamna judecator Ioana Cleopatra Sipoteanu sau de domnii judecatori Raul Alexandru Nestor, Monica Gratiela Constantin. Inainte de a avea loc aceasta repartizare la nivel de sectie, se facea o prima repartizare intre cele doua sectii penale ale Tribunalului Bucuresti. In acest sens, fiecare dintre cele doua sectii penale faceau de serviciu alternativ, cate o zi. La Sectia a II-a penala, acea repartizare initiala era facuta de catre grefierii registratori Andreea Paunescu (fosta Birlea) si Iulia Neamtu, iar la Sectia I-a penala, de catre Petronela Stanila si Georgiana Ilie. Aproximativ pe la sfarsitul anului 2011, martorul a constatat, in calitate de grefier sef, ca au existat mai multe situatii in care anumite complete de judecata de la Sectia a II-a penala, care trebuiau sa se pronunte pe masura arestarii preventive, nu au avut la termen dosarul si au trebuit sa amane cauza. A facut niste investigatii personale si a ajuns la banuiala ca grefierul Sorin Vasilescu dosea anumite dosare, pentru ca instanta sa nu se poata pronunta si sa se obtina amanari”.

Ioana Sipoteanu – Dupa arestarea judecatoarei Viorica Dinu, dosarul a ajuns la judecatoarea Gratiela Constantin. Modul de repartizare a fost insa unul ciudat, din informatiile pe care le detinem. Mai exact, potrivit surselor Lumeajustitiei.ro, acesta a fost repartizat de catre presedintele Sectiei a II-a penala a Tribunalului Bucuresti, la acea data judecatoarea Ioana Sipoteanu, in mod individual. Coincidenta, si numele judecatoarei Ioana Cleopatra Sipoteanu apare in acelasi dosar al Vioricai Dinu si Antonela Costache.

Astfel, o anume “Ioana” de la TMB este mentionata intr-o discutie chiar de Viorica Dinu, iar la vremea arestarii celor doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, presa a scris ca ar fi vorba despre Ioana Cleopatra Sipoteanu: “Sa-i mai dau de aici. O sa-i spun. Antoanela, Ia de aici cat crezi tu! Da-i Ioanei. Daca ea nu vrea si nu vrea, dupa asta ii spun: Uite, suma ramane aici. Si impartiti-i voi. Ii dau ei mai mult, numai sa vrea, si impart eu cu Ioana mai putin. Daca nu s-o putea, vino maine si ti-i dau, si oricum ii iau diferenta si-i spun ei ca sunt total 55”.

De asemenea, iata ce se mentioneaza in referatul DNA de arestare a judecatoarelor Dinu si Costache, in legatura cu Ioana Sipoteanu: “In cursul lunii ianuarie 2013, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, investita in compunerea completului C8R, a primit suma de 45.000 euro cu titlu de mita in vederea solutionarii favorabile a dosarului penal nr. 19797/300/2010/a13 privind pe NUTU (fost STAICU) DINEL prin intermediul numitilor PETRE DANIEL COSTEL si PETRE DANIELA, urmand sa imparta banii cu ceilalti membri ai completului, COSTACHE ANTONELA ANEMARY si SIPOTEANU CLEOPATRA IOANA. Totodata, DINU VIORICA a acceptat de la avocatul RADUCAN ILEANA ALINA, prin inremediul judecatorului COSTACHE ANTONELA ANEMARY si a numitului VASILE SORIN promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro, in scopul de a pronunta o hotarare favorabila inculpatului NUTU (fost STAICU) DINEL in dosarul penal mentionat anterior, avand ca obiect recursul declarat de inculpat, aflat in stare de arest preventiv, impotriva incheierii din 9.01.2013 a Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 119797/300/2010. In cursul lunii ianuarie 2013, DINU VIORICA, judecator la Tribunalul Bucuresti Sectia a II-a Penala a acceptat remiterea sumei de 10.000 euro de invinuita PETRE DANIELA pe care ulterior, aceasta din urma, a obtinut-o cu ajutorul invinuitului PETRE DANIEL COSTEL, iar in dimineata zilei de 21.012013, a primit de la aceeasi invinuita respectivul folos, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorului SIPOTEANU CLEOPATRA, membra in Completul C8R al Tribunalului Bucuresti, pentru a determina pe acest magistrat sa pronunte o solutie favorabila inculpatului NUTU (fost STAICU) DINEL in dosarul nr. 19797/300/2010/a13;”.

Iata asadar cum toti judecatorii care au luat contact cu dosarul lui Dan Voiculescu sunt marcati in documente DNA, iar doi dintre ei chiar au ajuns sa fie arestati. Exista o singura exceptie: judecatorul Florica Duta de la Curtea de Apel Bucuresti, care, pana de curand, intra in complet alaturi de Stan Mustata.

×