x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte

Traian Băsescu: Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte

10 Iul 2014   •   13:50
Traian Băsescu: Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, astăzi, că preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, ''are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte'' al României.

"Cristian Diaconescu are CV-ul perfect pentru a fi preşedinte. A fost ministru de Externe, a fost ministru al Justiţiei şi este un om cu un vast portofoliu de relaţii internaţionale, urmare a funcţiei de ministru de Externe. El a fost secretar de stat în Ministerul de Externe, deci e un externist sadea, poate prea externist. (...) Cristian Diaconescu a pus şi el o cărămidă la ce înseamnă justiţia de astăzi, a fost un ministru care nu s-a angajat cu justiţia în jocuri politice. Singur nu a putut să cureţe justiţia de vechile figuri pe care nu le mai repet acum, cu care s-a luptat oarecum doamna Macovei fără succes, cu care m-am luptat eu în continuare cu mai mult sau mai puţin succes, dar acum nu mai sunt în sistem", a declarat Băsescu într-un interviu acordat unui cotidian central.

Preşedintele a precizat că Diaconescu a renunţat la PSD atunci când nu a mai găsit soluţiile de care avea nevoie în acest partid. Totodată, el la- caracterizat pe fostul consilier prezidenţial ''o persoană onestă''.

"Avem 3.000 de magistraţi noi în sistem, eu am semnat 3.000 de decrete de numire în magistratură, judecători şi procurori, dintr-un total de 4.200. Avem un corp judecătoresc şi de procurori foarte tânăr şi cu curaj. Cristian Diaconescu are şi el o cărămidă şi, ca ministru al Justiţiei în Guvernul PSD, a fost un om onest, nu putem spune că s-a amestecat în mizerii. Când nu şi-a mai găsit soluţiile în PSD, s-a dus în altă parte, dar poate chiar acesta este unul din avantajele lui, sunt electori ai PSD-ului care se pot gândi la un om onest", a mai spus Băsescu.

×