x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu urechează Comisia Europeană şi se duce în control pe şantiere

Traian Băsescu urechează Comisia Europeană şi se duce în control pe şantiere

de Monica Iordache Apostol    |    30 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a criticat ieri Comisia Europeană pentru că întârzie să dea ok-ul pentru recapitalizarea CEC şi a îndemnat Guvernul să acţioneze şi fără răspunsul "birocraţilor de la Bruxelles”.



"Mi se pare că durează prea mult şi sistemul birocratic de la Bruxelles se mişcă prea greu în procesul de analiză şi aprobare a capitalizării CEC. Cred  că nu Comisia Europeană se află în criză economică, ci statele. Având în vedere întârzierea excesivă a unui răspuns din partea Comisiei Europene, punctul meu de vedere a fost că guvernul trebuie  să acţioneze şi să nu mai stea în aşteptarea  analizei birocraţilor  de la Bruxelles în ceea ce priveşte capitalizarea CEC. Este necesară  sprijinirea IMM-urilor şi întârzierea execesivă ne arată că birocraţia execsivă nu se potriveşte cu criza", a declarat şeful statului. Declaraţia a fost făcută la finalul şedinţei CSAT, în care s-au discutat şi chestiuni legate de situaţia economică.

VIZITE PE ŞANTIERE ŞI PE TARLALE

Abia ieşit din CSAT, preşedintele Traian Băsescu şi- a anunţat şi serie de descinderi pe şantierele şi tarlalele patriei.  "Am rugat Guvernul să aibă în vedere  accelerarea lucrărilor de infrastructură, iar în perioada  următoare mă voi plimba pe şantierele care trebuie să prindă viaţă ca  urmare a faptului că în buget se află 9 miliarde de euro destinate investiţilor. Măcar şi din curiozitate o să merg pe aceste şantiere", a spsu preşedintele. "Este şi perioadă de recoltare şi guvernul trebuie să dea atenţie modului în care recolta este tranzacţionată la capul tarlalei", a completat Băsescu anunţându-şi vizitele în teritoriu.

×
Subiecte în articol: politic