x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu voia să dea plocon Ucrainei platoul continental

Traian Băsescu voia să dea plocon Ucrainei platoul continental

de Monica Iordache Apostol    |    10 Noi 2009   •   00:00

Traian Băsescu se laudă acum că România pe care o lasă la finalul mandatului este mai mare decât cea primită de la Ion Iliescu, suprafaţa ţării mărindu-se cu cei 9.600 de kilometri pătraţi de platou continental câştigaţi la Haga, deşi în urmă cu cinci ani ar fi fost în stare să pună în braţe Ucrainei bucata de platou continental.



Chiar dacă succesul de la Haga îi revine în exclusivitate echipei lui Bogdan Aurescu şi nu lui Traian Băsescu, şeful statului se împăunează acum cu el, uitând că în urmă cu cinci ani ar fi fost în stare să pună în braţe Ucrainei bucata de platou continental. Într-un interviu acordat BBC, citat pe blogul Moshe&Mordechai, Traian Băsescu se arăta sceptic în privinţa şanselor României să câştige un proces la Haga.

"DREPT LEGITIM"

"Ucraina are un drept legitim şi am mai văzut susţineri «Băsescu este pro ucrainean». Aici discutăm despre faptul că noi o să pierdem la Haga. Dacă vom merge cu un proces la Haga", declara şeful statului la 2 noiembrie 2004. Întrebat de reporter dacă el crede că vom pierde la Haga, Băsescu răspundea tranşant: "Categoric da!". Cinci ani mai târziu, acelaşi Traian Băsescu îşi arogă fără jenă, în campanie electorală, victoria de la Haga şi spune că lasă o Românie mai mare decât cea primită de la Ion Iliescu. "Sunt mândru că România a câştigat cel mai mare proces al său de după cel de-al doilea război mondial. Ne-am câştigat 9.600 de kilometri pătraţi de platou continental în Marea Neagră, în disputa de la Haga, cu Ucraina. Iată că, în timpul mandatului meu, suprafaţa României a crescut", declama la Craiova duminică, în turneu electoral, şeful statului. (

×
Subiecte în articol: politic