x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose, despre Schengen: Principalii vectori în România, din familia PNL, din familia de dreapta

Tudose, despre Schengen: Principalii vectori în România, din familia PNL, din familia de dreapta

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   19:00
Tudose, despre Schengen: Principalii vectori în România, din familia PNL, din familia de dreapta

Principalii vectori în dosarul aderării României la Spațiul Schengen sunt președintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe, afirmă eurodeputatul PSD Mihai Tudose, fost premier: „Toți din familia PNL, din familia de dreapta”.

„O să spun exact ce gândesc și ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic și nu știu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, țineți minte ce vă spun”, afirmă la Antena 3 Mihai Tudose.

El este sceptic cu privire la includerea de ordinea de zi a Consiliului JAI a aderării României la Schengen.

„Va intra Croația fluierând și Bulgaria și cu noi nici nu vom fi pe ordinea de zi. Prezența noastră pe ordinea de zi va necesita din partea unor state o poziție argumentată, de ce nu sunt de acord”, adaugă eurudeputatul PSD.

Tudose a comentat ironic argumentele Austriei: „Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniță cu Austria, poate au ei alte hărți”.

„Sunt alte argumente, de ordin politic, economic, pe care nu le pot pune acele state, public, pe masă. Eu sper că data viitoare, că va fi și o dată viitoare. Acum, o să ziceți că fac politică, dar principalii vectori, astăzi, când stăm de vorbă, în România sunt președintele, premierul, ministrul de Interne, ministrul de Externe. Toți din familia PNL, din familia de dreapta. Comisia este condusă de dreapta, Parlamentul este condus de dreapta, e familia lor politică. Așteptăm, poate data viitoare, pe președinția spaniolă, prim-ministrul spaniol fiind social-democrat, să avem mai mult succes”, conchide Tudose.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mihai Tudose schengen