x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea s-a ales candidată la Preşedinţie. Baconschi, pe Facebook, vorbeşte despre “preşedinta în exil a Norvegiei”

Udrea s-a ales candidată la Preşedinţie. Baconschi, pe Facebook, vorbeşte despre “preşedinta în exil a Norvegiei”

19 Aug 2014   •   15:35
Udrea s-a ales candidată la Preşedinţie. Baconschi, pe Facebook, vorbeşte despre “preşedinta în exil a Norvegiei”

Preşedintele PMP, Elena Udrea, este candidatul partidului la prezidenţiale, decizia fiind luată marţi de membrii Colegiului Naţional al PMP.

Multă ironie şi schimbare totală de abordare faţă de liderul PMP, Elena Udrea, din partea unui fost coleg de partid, între timp demisionar, care nu cu mult timp în urmă făcea “eforturi monumentale” să nu cadă sub farmecul doamnei: Teodor Baconschi. Domnul Baconschi anunţă vestea pe reţeaua de socializare Facebook, comentând în stilul său evenimentul: “Cu excepţia lui Cristian Preda, care i-a cerut demisia, Elena Udrea a fost votată în unanimitate candidatul pmp la şefia statului. Candidata a spus că ea crede în destin şi va fi preşedintele României. Ea e cea care va continua 'luptele lui Traian Băsescu'. Pe lângă aceste lupte, în program figurează şi alte obiective: copiii să meargă la şcoli bune, tinerii să aibă locuri de muncă, pensionarii să aibă bani, turismul să înflorească. Să fie bine! Gelu Vişan, Marin Anton, Pinalti şi, de pe margine, Florin Popescu, secondaţi de dl. Gherasim (fostul primar psd de la sectorul 1) sunt gata să se apuce de treabă. Mult succes!”. Tot Baconschi era cel care anunţa, ceva mai devreme, “ceremonia” nominalizării la PMP. “Cu înalta binecuvântare a lui Gelu Vişan şi Marin Anton, Elena Udrea va descinde azi din Mercedes-ul său 500 S Klasse pentru a fi aleasă preşedinta în exil a Norvegiei. La această ceremonie se va auzi şi strigătul mut al fantomei lui Much”, nota acelaşi Baconschi care, pe vremea în care era ministru de Externe şi coleg de PDL cu doamna Udrea, se văicărea public că îi este foarte greu să nu cadă sub farmecele acesteia.
“Eu Elena,sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru", a spus Baconschi, în cadrul conferinţei de alegeri a PDL Bucureşti. Pe atunci, Elena Udrea câştiga şefia PDL Bucureşti, iar domnul Baconschi nu avea nimic împotrivă. Din contră!

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat marţi, după şedinţa Colegiului Naţional al partidului în care Elena Udrea a fost desemnată candidatul PMP la prezidenţiale, că el a fost singurul care a votat împotrivă şi a considerat că aceasta “trebuie demisă”.

“Am fost singurul care am considerat că ea trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil. Iarăşi, am fost împotriva acestei candidaturi”, a susţinut Preda. El şi-a motivat gestul prin faptul că “este o greşeală gravă ca în termen de o săptămână să distrugi o candidatură care era deja fixată, era angajată, s-au strâns semnături”, potrivit Agerpres.

“În plus, s-a produs şi o nefericită ruptură între PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, încât acum suntem în situaţia în care Mişcarea Populară are doi candidaţi: Diaconescu şi Udrea. Nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe şi eu am fost, din păcate, singurul de această părere”, a precizat Preda.

Pe de altă parte, Cristian Preda a spus că ar regreta foarte mult ca în urma acestei campanii electorale preşedintele Traian Băsescu “să iasă şifonat”, întrucât partidul i-a cerut sprijinul pentru Cristian Diaconescu, iar acum, acelaşi partid “schimbă fără un motiv serios candidatul pe care îl susţine şi îl pune pe preşedinte într-o situaţie delicată”.
Totodată, Preda a spus că nu intenţionează să-şi dea demisia din partid sau din funcţia pe care o ocupă, aceea de vicepreşedinte.

×