x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea, turnată în bronzul lui Lenin

Udrea, turnată în bronzul lui Lenin

de Monica Iordache Apostol    |    31 Aug 2009   •   00:00
Udrea, turnată în bronzul lui Lenin

Pentru a veni în întâmpinarea aspiraţiilor Elenei Udrea de a se vedea turnată în bronz, Jurnalul Naţional propune să fie topită statuia lui Vladimir Ilici Lenin pentru a i se face acesteia măcar un bust. Şi cum locul defunctei cucuvele de la Cotroceni n-a putut fi umplut până azi, Jurnalul Naţional propune ca statuia Elenei Udrea să vegheze asupra Palatului Cotroceni, din locul Monumentul Geniului.



Indignată că presa o critică pentru modul în care cheltuieşte banii ministerului, Elena Udrea a declarat, miercurea trecută, la Realitatea FM, că ar merita de fapt o statuie pentru economiile făcute, întrucât a reuşit să cumpere nouă maşini Logan cu 10% mai puţin decât preţul pieţei. Aceasta a fost interpretarea dată de Elena Udrea informaţiei că a cheltuit pe acele maşini cu 50.000 de lei mai mult decât prevăzuse în buget, deşi legea îi interzice. Iniţial, cele nouă maşini au fost evaluate la 190.000 de lei bucata şi au fost cumpărate, în final, cu 236.044 de lei fiecare.  

Udrea a explicat că preţul unui Logan a fost evaluat, în februarie 2009, la 5.000 de euro, dar a constat apoi că la preţul ăsta nu-l putea cumpăra nici măcar direct de pe banda de fabricaţie. "Vreau să vă spun, chiar dacă vi se pare o ironie, că mă aşteptam, între ghilimele, să mi se facă o statuie pentru economiile pe care le-am făcut la ministerul Turismului. Am luat un Logan cu 10% mai puţin faţă de preţul pieţei, pentru că l-am luat de la fabrică.

Atunci (la evaluare - n.n.) a fost o greşeală, am estimat la 5.000 de euro un autoturism. A fost atât de mic preţul estimat încât nici fabrica nu putea să vină la preţul propus de noi", a declarat Udrea.

UN CAL ŞI-UN REGE PENTRU ELENA
Statuia lui Vladimir Ilici Lenin a fost amplasată în faţa Casei Scânteii pe 21 septembrie 1960, fiind realizată de sculptorul Boris Caragea. Acum zace aruncată în curtea Palatului de la Mogoşoaia şi poate fi folosită pentru a i se împlini Elenei Udrea visul. Singura reţinere ar fi legată de faptul că statuia lui Lenin se pare că a fost turnată din bronzul statuii ecvestre a lui Carol I şi ar fi nedemn ca imaginea unui mare rege să se transforme în imaginea unui ministru atât de mic. Alte oprelişti nu sunt, iar material ar fi destul, întrucât în Lenin a încăput Carol I cu cal cu tot. Având în vedere că ministrul şi-a etalat şi talentele în materie de echitaţie, bronzul ar ajunge deci şi pentru o ipostază ecvestră. Statuia Elenei Udrea n-ar putea avea altă întrebuinţare decât aceea de a veghea Palatul Cotroceni, aşa încât nu vedem alt loc mai potrivit pentru amplasarea ei decât Bulevardul Geniului.

Ministresa s-a întâlnit "întâmplător" cu familia Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia sa şi cu fiica cea mare, Ioana, au fost, sâmbătă seară, la o terasă din staţiunea Neptun, unde s-a aflat şi ministrul Turismului, Elena Udrea (foto jos).

Cum preşedintele Traian Băsescu nu a dat declaraţii despre această întâlnire, a fost chestionată Elena Udrea. Ministrul Turismului, Elena Udrea, nu a vrut să dea ochii cu presa şi a ieşit pe uşa din spate. A confirmat însă prezenţa sa la restaurant. "Fiind prezentă pe litoral la două evenimente, am mers ieri seară (n.r. - sâmbătă) la una din locaţiile din Neptun preferate de turişti, loc unde m-am întâlnit şi cu familia preşedintelui Traian Băsescu", a declarat ministrul pentru Mediafax. De asemenea, ea a mai spus că, la sosirea sa, preşedintele Traian Băsescu şi familia acestuia erau deja la terasa respectivă, despre care a spus că "era plină de turişti". De asemenea, a precizat că erau prezenţi mai mulţi politicieni, pe care însă nu i-a nominalizat. Potrivit Elenei Udrea, ea a mai rămas la terasă după plecarea familiei Băsescu. Declaraţiile date presei de Udrea pe această temă au fost reluate ulterior într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului, cu precizarea că întâlnirea cu familia preşedintelui Băsescu a fost "întâmplătoare". "Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a aflat pe litoral, unde a participat la mai multe evenimente legate de promovarea turismului românesc. Aseară a mers la o terasă din staţiunea Neptun. La ora la care a ajuns Elena Udrea la terasă, întâmplător, acolo se afla şi preşedintele ţării, Traian Băsescu, cu famila şi mai mulţi politicieni. Preşedintele a plecat mai repede, iar doamna ministru Elena Udrea a mai rămas la terasă", potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Ministerului Turismului, citat de Realitatea TV. Deşi comunicatul ministerului şi declaraţiile Elenei Udrea nu precizează acest lucru, la întâlnirea de la Neptun ar fi participat şi soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş.

5173-100495-dragossavu_20090820094508001.jpg
Dragoş Savu/JURNALUL NAŢIONAL

×
Subiecte în articol: politic