x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umbra lui Ceauşescu la Congresul PSD

Umbra lui Ceauşescu la Congresul PSD

de Adrian Ilie    |    28 Sep 2015   •   09:40
Umbra lui Ceauşescu la Congresul PSD
Sursa foto:

Liviu Dragnea şi-a anunţat oficial candidatura la postul de preşedinte al PSD, însă modalitatea de alegere, prin votul direct al membrilor de partid, îl nemulţumeşte pe Ion Iliescu, din cauză că îi aminteşte de Ceauşescu. Replica lui Liviu Dragnea a fost deosebit de dură.

Pe 11 octombrie, circa 500.000 de pesedişti sunt chemaţi să-şi aleagă preşedintele de partid, astfel încât acesta să aibă un grad cât mai mare de legitimitate. Preşedintele de onoare şi-a exprimat dubiile privind fezabilitatea tehnică a procesului. „Eu nu văd cum pot să voteze toţi membrii. De aceea se convoacă Congrese: membrii deleagă nişte oameni cu un mandat şi acolo în Congres deliberează şi se pronunţă.Ceauşescu începuse cândva să facă un fel de recensământ naţional, ca toţi să voteze de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu”, a spus Iliescu. Ieri, după ce Dragnea a făcut anunţul oficial al candidaturii în judeţul său, Teleorman, i-a dat şi replica lui Iliescu. „Nu ştiu ce îşi dorea Ceauşescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine şi nu pot să mă pronunţ”, a comentat acid liderul pesedist, aluzie străvezie la trecutul de nomenclaturist al lui Ion Iliescu.

Un candidat şi jumătate pe loc
Liviu Dragnea pare a avea mandatul asigurat, întrucât mai are un singur contracandidat, senatorul Daniel Savu. Deocamdată, acesta beneficiază doar de sprijinul organizaţiei din Prahova, de unde provine, el mai având nevoie ca alte patru filiale să-l susţină pentru a se putea înscrie oficial în cursă. Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, şi senatorul Şerban Nicolae s-au retras din cursă, fiind nemulţumiţi de condiţiile restrictive impuse pentru o candidatură la şefia partidului.

Lui Ion Iliescu i s-a mai imputat în PSD trecutul comunist de către lideri ai parti¬dului. Primul a fost Geoană, iar după alegerile prezidenţiale de anul trecut, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă au af irmat că fostul preşedinte este vino-vat pentru eticheta de partid comunist aplicată PSD.
 

×